Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети ближче до середини вересня оновили ціни на фрукти.

Зокрема, йдеться саме про виноград, лимони та яблука. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Сезон осінніх фруктів та ягід традиційно є часом, коли українці активно поповнюють свої запаси вітамінів цими продуктами. Яблука та виноград - одні з найпопулярніших, попит на які помітно зростає в цей період.

Однак, вибираючи, де здійснити покупку, споживачі часто стикаються з різницею в цінах у різних торгових точках, а ще не варто забувати про лимони, які дуже корисні, і дуже популярні, коли температура за вікном не літня.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні
Показати ще

Дівчина, яка обирає яблука
Дівчина, яка обирає яблука

Вартість яблук

Зокрема, кілограм українських яблук у супермаркетах коштуватиме 20,90 грн. На столичному ринку їхня вартість коливається від 18 грн/кг до 30 грн/кг (максимальна вартість).

У свою чергу, на ринку "Початок" в Одесі, наприклад, яблука Голден можна придбати від 10-24,00 грн/кг до 35,00 грн/кг. Гала продається за оптовою ціною від 10 грн/кг до 21,00 грн/кг. Максимальна вартість сягає 35,00 грн/кг.

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Вартість винограду

Кілограм винограду у супермаркетах продається в середньому по 113,53 грн/кг. Цінник на київському ринку коливається від 60 до 120 грн/кг. На одеському ринку виноград Кіш міш продається від 60,00 грн/кг до 120,00 грн/кг (за оптом). Максимальна ціна сягає 200,00 грн/кг.

Ціни на виноград, скріншот: Minfin
Ціни на виноград, скріншот: Minfin

Вартість лимонів

Так, за кіло лимонів беруть у Metro – 79,90 грн., у Novus – 94,99 грн., у Megamarket – 116,64 грн. Середня ціна зупинилася на рівні – 97,18 грн.

Ціни на лимони, скріншот: Minfin
Ціни на лимони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, без грошей залишаться всі: українців попередили про покупки – заплатіть за кросівки 10 тисяч замість 900 грн.

Раніше повідомлялося, ціни на какао б'ють рекорди щомісяця: скільки тоді коштуватиме шоколад у магазинах.

Також, кіло всього по 12 грн: супермаркети різко знизили ціни на моркву, картоплю та капусту.