Солодкий кекс з соковитою черешнею - це справжня насолода для смакових рецепторів. А ще це смак дитинства.

Кекс із черешнею: фото скрін Інстаграм
Кекс із черешнею: фото скрін Інстаграм

Рецептом бабусиного кексу із черешнею на своїй сторінці в "Інстаграмі" поділилася фудблогер Анна. За її словами, цей кекс простий, як обійми.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 3 яйця;
  • дрібка солі;
  • 180 г цукру(можна додавати більше,бо він в міру солодкий);
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 мл олії без запаху;
  • 200 мл молока;
  • 325 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 350 г черешні.

Приготування

Кекс із черешнею: фото скрін Інстаграм
Кекс із черешнею: фото скрін Інстаграм

Популярні новини зараз
За дрібну помилку — мінус 20% пенсії: літнім українцям запровадили штрафи ТЦК проводять нові "облави" – куди нагрянуть "Такого в історії не було": експерт назвав міста, на які наступатиме армія росії Українки отримають підвищені пенсії незалежно від стажу
Показати ще

У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукорцукор та ванільний цукор. Збиваємо масу до білого кольору та до збільшення в об'ємі (за допомогою міксеру).

Далі додаємо молоко та олію і ще раз ретельно збиваємо.

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо. Тісто по консистенції має вийти, як густа сметана.

До тіста додаємо черешні без кісточок. Ретельно все перемішуємо.

Кекс із черешнею: фото скрін Інстаграм
Кекс із черешнею: фото скрін Інстаграм

Тісто для кексу готове. Виливаємо у форму тісто та розрівнюємо.

Випікаємо кекс з черешнею при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою (зубочисткою), вона має лишатися сухою.

Залишаємо кекс охолонути і смакуємо. Його можна їсти з родиною або друзями з чаєм, а можна навіть подати до святкового столу. Цей черешневий кекс дуже смачний, то ж обов'язково спробуйте!

Раніше портал Знай писав про найкращі рецепти чорничного варення: від бабусиної класики до пікантних експериментів.

Також портал повідомляв про рецепт, з яким ви забудете про супермаркет: грибний паштет без печінки за півгодини.

Крім того, ми інформували про рецепт лінивої самси: готується швидко, виходить дуже смачно