Мексиканський боксер Сауль Альварес (49-1-2, 34 КО) буде дискваліфікований на рік.

Як повідомляє ESPN, Спортивна комісія Невади дискваліфікує боксера на рік, але покарання буде скорочено до шести місяців. За зменшення строку потрібно буде виплатити штраф. Таким чином, Альварес зможе повернутися на ринг вже у серпні.

Альварес заявив, що кленбутерол потрапив до його організму через м'ясо, і надав докази, що ця проблема є глобальною для охорони здоров'я Мексики. Крім того, боксер відправив комісії статистичні дані про свої антидопінгові тести, зазначивши, що раніше його аналізи завжди були негативними, а він добровільно приєднався до програми проти використання заборонених речовин.

У комісії вважають боксера винним, навіть якщо допінг потрапив до його організму ненавмисно. Тому уникнути покарання зовсім Альваресу не вдасться. Слухання по допінговій справі Альвареса відбудеться 18 квітня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Напередодні реваншу проти чемпіона світу за версією WBA Super, WBC, IBF, IBO Геннадія Головкіна (37-0-1, 33 КО), який був запланований на 5 травня в Лас-Вегасі на T-Mobile Arena, навколо Альвареса розгорівся допінг-скандал, після чого Головкін звинуватив мексиканця і його команду у брехні. Промоутер Альвареса Ерік Гомес відповів на слова Головкіна, підкресливши, що Головкін не хоче бою з Альваресом.

"Всі ці звинувачення звучать так, ніби Головкін не хоче бою з Альваресом. Якщо це так, то нема чого розкидатися словами. Дивно, що ці його коментарі сильно відрізняються від тих, що він давав буквально тиждень тому, дуже дивно. Мене розчарували слова Головкіна про якісь ін'єкції. Він ще й Де Ла Хойю зачепив. Це все неправда. Це наклеп, і ми маємо намір вжити відповідних заходів.

Ми зустрічалися з промоутером Головкіна Томом Леффлером два тижні тому. Але він не контролює висловлювання Головкіна і його тренера. Якщо Геннадій заговорив так, значить він нервує і переживає з приводу бою. У нас є контракт і дата. Бій відбудеться - це сто відсотків. Але якщо Головкін не хоче битися, нехай вийде і скаже це", - сказав Гомес.

Нагадаємо, в допінг-пробах Сауля Альвареса від 17 та 20 лютого виявили незначну кількість кленбутерола. Відзначається, що за допомогою цього препарату можна швидше нарощувати м'язову масу і спалювати жир.

Промоутерська компанія Альвареса Golden Boy вже відреагувала на інцидент, заявивши, що кленбутерол міг потрапити в організм боксера разом із зараженим м'ясом.

Як повідомляється в прес-релізі промоутерської компанії, це відбулося "через підвищений рівень забруднення м'яса в Мексиці, від чого постраждали вже багато спортсменів".

Golden Boy також відзначили, що як тільки дізналися результат тесту, відразу повідомили про це команді Головкіна і його промоутеру Тому Леффлеру. Сам Альварес вже покинув свій тренувальний табір в Мексиці і прибув до США, щоб впритул співпрацювати у даній справі.

Повторні допінг-проби мексиканця не показали слідів заборонених препаратів в організмі Альвареса.

На кону реваншу Альварес - Головкін був унікальний чемпіонський пояс. Про це оголосив президент організації Маурісіо Сулейман.

Нагадаємо, 16 вересня року на Т-Mobile Arena у Лас-Вегасі пройшов бій Головкін - Альварес, який завершився спірною нічиєю. На думку багатьох людей зі світу боксу, судді вкрали у Головкіна чисту перемогу. Альварес вважає, що виграв той бій.

Після цього бою Головкін заявив, що готовий змінити вагову категорію, а також повідомив, що планує битися ще три-п'ять років.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, атлетична комісія взялася за допінгову справу Альвареса.

Фото – facebook.com/SaulCaneloAlvarez