Італійський воротар Джанлуїджі Буффон провів останній матч за Ювентус у суботу, 19 травня. Однак 40-річний футболіст залишиться у європейському футболі.

Вже у середу, 23 травня, чемпіон Франції ПСЖ має офіційно презентувати Буффона в якості новачка команди. За інформацією Football Italia, сторони вже практично узгодили умови контракту, залишилося обговорити лише невеликі подробиці. У столиці Франції Джиджі гратиме два роки і зароблятиме по 8 млн євро на рік.

Буффон провів останній матч за Юве. В рамках останнього туру Серії А "зебри" приймали Верону.

Легендарний кіпер провів на полі 63 хвилини, після чого був замінений на Карло Пінсольо. Перед відходом Буффон обійняв кожного партнера і навіть деяких гравців Верони. Сліз не дотримали ні футболісти, ні вболівальники.

Кар'єра та досягення Буффона

Кольори туринців Джиджі захищає з 2001 року, перед цим він грав за Парму. Із "зебрами" 40-річний воротар 9 разів ставав чемпіоном Італії. За збірну Італії Буффон відіграв 176 матчів, а у 2006 році виграв чемпіонат світу.

Дев'ятий титул Серії А Буффон офіційно оформив минулого тижня, після нічиєї Ювентуса у матчі з Ромою. Джиджі став рекордсменом за кількістю чемпіонств в Італії.

Однак головну клубну нагороду Буффон так і не отримав. Разом з Ювентусом він тричі програвав у фіналах Ліги чемпіонів. У 2003 році туринців обіграв Мілан, у 2015 - Барселона, а у 2017 - Реал.

Дивіться: найкращі сейви Буффона

Як повідомляв портал Знай.Спорт, один з європейських грандів пропонує Буффону контракт на два роки.