Українська тенісистка Леся Цуренко обіграла чешку Маркету Вондроусову і вийшла в чвертьфінал Відкритого чемпіонату США – US Open.

Незважаючи на проблеми зі здоров'ям, українка вирвала героїчну перемогу в трьох сетах – 6:7(3), 7:5, 6:2.

Цуренко відмінно розпочала поєдинок, вигравши подачу на прийомі. Однак за рахунку 4:1 на свою користь українці стало погано: вона відчула біль у лівому стегні і їй знадобилася допомога лікарів. Після цього Вондрусова перехопила ініціативу і вийшла вперед. Але Цуренко билася до кінця і перевела першу партію на тай-брейк.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Здавалося, що на другий сет Цуренко не вийде, але вона не тільки вирішила продовжити матч, але змогла подолати себе і виграти в трьох сетах. У другому сеті Цуренко оформила три брейки і зрівняла рахунок, а в третьому записала в свій актив три брейки, при цьому віддавши лише одну свою подачу, і довела матч до перемоги.

Цуренко - Вондроусова
Цуренко - Вондроусова

У чвертьфіналі US Open Цуренко зіграє з японкою Наомі Осакою.

Світоліна вилетіла з US Open

Перша ракетка України і п'ята ракетка світу Еліна Світоліна не змогла вийти у чвертьфінал Відкритого чемпіонату США з тенісу – US Open.

В четвертому колі Світоліна поступилася в трьох сетах Анастасії Севастовій з Латвії – 6:3, 1:6, 6:0, і вибула з останнього у сезоні турніру Великого шолома.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Таким чином, перша ракетка України зуміла повторити минулорічне досягнення, діставшись до 1/8 фіналу US Open, і захистила свої очки.

Визначилася позиція Світоліної у новому рейтингу WTA

Еліна Світоліна зберегла свою позицію в оновленому рейтингу WTA від 13 серпня. Світоліна залишилася на п'ятій позиції.

Очолює рейтинг переможниця Rogers Cup-2018 румунка Симона Халеп. Бельгійка Элисе Мертенс піднялася на одну позицію обійшовши Кароліну Плішкову, а німкеня Юлія Гергес витіснила Гарбінье Мугурусу з топ-10.

1 (1). Симона Халеп (Румунія) – 6315
2 (2). Анжеліка Кербер (Німеччина) – 4916
3 (3). Кароліна Возняцкі (Данія) – 3910
4 (4). Петра Квітова (Чехія) – 3672
5 (5). Еліна Світоліна (Україна) – 3410
6 (6). Слоан Стівенс (США) – 3288
7 (7). Дарина Касаткіна (Росія) – 2746
8 (9). Элисе Мертенс (Бельгія) – 2652
8 (9). Кароліна Плишкова (Чехія) – 2642
10 (11). Юлія Гергес (Німеччина) – 2403

Світоліна і Цуренко виступлять на турнірі в Китаї

Українські тенісистки Еліна Світоліна і Леся Цуренко зіграють на міжнародному тенісному турнірі в китайському Ухані. Про це повідомляється на офіційному сайті змагань. Турнір пройде з 23 по 30 вересня.

У минулому сезоні Цуренко поступилася вже у другому колі в матчі проти Гарбінье Мугурусы. Світоліна у минулому році там не виступала.

Світоліна розповіла, скільки платить своїй команді

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла, скільки витрачає на утримання своєї команди.

"Це дуже депресивне питання, тому що дуже багато грошей іде на команду. Є п'ять людей. Є тато, який рахує всі мої витрати, гроші. Я дуже рідко дивлюся на банківський рахунок. Але ми, напевно, ще не дійшли до того моменту, коли мені скажуть: "Ні, чартеру не буде, буде економ-клас". Але тато тримає мене в курсі всіх фінансових питань.

Це десь між 250 і 300 тисяч на рік. Це перельоти, готелі, витрати, зарплати… Вони живуть у чорній ікрі", – розповіла Світоліна.

Як повідомляв Знай.ua, друга ракетка України порвала всіх у США.