Чемпіон світу за версіями WBA (Super), IBO, WBA у середній вазі казах Геннадій Головкін (38-0-1, 34 КО) приїде на 56-й Конгрес WBC, який пройде в Києві.

В столицю України Геннадій прилетить разом зі своїм менеджером Томом Лофлером, який багато років керував американським офісом промоутерської компанії братів Кличків К2.

Віталій Кличко та Геннадій Головкін
Віталій Кличко та Геннадій Головкін

Нагадаємо, з 30 вересня по 5 жовтня в столиці України відбудеться 56-й Конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC), гостями якого стануть видатні спортсмени, менеджери та тренери – 700 учасників з 160 країн світу.

Свою участь у київському Конгресі вже підтвердили такі легендарні боксери, як Леннокс Льюїс і Евандер Холіфілд, Менні Пак'яо та Ерік Моралес, Олександр Усик і Тоні Беллью.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінить свій логотип, додавши в нього український колорит.

Вже відомо, що в рамках Конгресу зустрінуться абсолютний чемпіон у важкій вазі Олександр Усик (15-0, 11 КО) і екс-чемпіон британець Тоні Беллью (30-2-1, 20 КО), які домовляються про бій.

Головною подією Конгресу стане зустріч екс-чемпіонів світу в суперважкій вазі Віталія Кличка і Леннокса Льюїса, яка відбудеться 2 жовтня в столичному Палаці спорту в рамках масштабного турніру з боксу. Це буде виставковий бій-реванш, але деталі поки невідомі.

Льюїс пропонує Віталію зіграти в ринзі шахову партію. "Ми занадто старі, щоб знову надягати боксерські рукавички. Нам буде цікаво битися своїми умами, а не кулаками", - заявив 52-річний Льюїс.

Крім того, в рамках цього вечора боксу відбудеться чотири титульні поєдинки.

Нагадаємо, бій між Віталієм Кличком та Ленноксом Льюісом відбувся 21 червня 2003 року в Лос-Анджелесі.

Віталій Кличко – Леннокс Льюїс
Віталій Кличко – Леннокс Льюїс

По ходу поєдинку домінував Віталій Кличко, але у 3-му раунді Льюїс завдав удар, що призвів до розсічення, через що бій був зупинений після 6 раунду. Перемогу присудили Ленноксу Льюїсу, але на момент зупинки бою на всіх суддівських записках лідирував Віталій Кличко з рахунком 58:56.

Після поєдинку Льюїс пообіцяв надати реванш Кличку, але Леннокс завершив кар'єру і реванш так і не відбувся.

Нагадаємо, Володимир Кличко повернувся в ринг.

Володимир Кличко
Володимир Кличко

Як повідомляв портал Знай.ua, Джошуа показав, як готується до бою з Повєткіним.