На честь дня міста в суботу, 8 вересня, в Мінську пройшов спортивний фестиваль. На ньому в лижо-роллерній естафеті взяв участь і президент Білорусії Олександр Лукашенко. Президент виступив за команду Національного олімпійського комітету, в якій також бігли відомі білоруські спортсмени - біатлоністка Надія Скардіно, а також представники ковзанярського спорту Марина Зуєва і Гнат Головатюк.

Після змагань (до речі, команда НОК перемогла) Олександр Лукашенко розповів своїм сокомандникам про давнє знайомство з легендою білоруського спорту біатлоністкою Дар'єю Домрачовою, яка є чотириразовою олімпійською чемпіонкою.

"Домрачева, коли була маленечка, починала тут. Там ще є фотографії. Я вчив її бігати і говорив: "Ти будеш великою, якщо зробиш це, це, це". Вона зробила", - сказав глава Білорусі в ефірі каналу СТБ.

Дар'я Домрачева народилася в Мінську, але вже в чотири роки переїхала з батьками до Сибіру, де і почала займатися біатлоном. У Мінськ спортсменка приїжджала на канікули, а остаточно повернулася назад у 17 років. На початку своєї кар'єри Домрачева навіть виступала за збірну Росії, але потім перейшла в команду Білорусі.

Брати з Білорусі

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

8 вересня в рамках матчу Ліги націй у Мінську на стадіоні "Динамо" грали збірні Білорусі та Сан-Марино.

Білоруси перемогли у цьому матчі з рахунком 5:0, а білоруські фанати порадували тим, що виконали українську народну "Хто не скаче - той москаль!"

"Хто не скача - той маскаль" крычаць трыбуны ў Менску

"Хто не скача - той маскаль" на трыбунах у Менску падчас матчу з Сан-Марына

Posted by Радыё Свабода on Saturday, 8 September 2018

Відео в Facebook опублікувала "Радіо Свобода".

Як повідомляв портал Знай.ua, рік тому УЄФА на засіданні в Ньоні затвердив формат новоствореного турніру під назвою Ліга Націй.