Екс-чемпіон світу британець Тоні Беллью (30-2-1, 20 КО), найімовірніше, піде з боксу, якщо до кінця цього року не відбудеться його бій з абсолютним чемпіоном світу Олександром Усиком (15-0, 11 КО). Про це заявив його промоутер Едді Хирн.

"Я думаю, якщо бій не відбудеться в листопаді-грудні, то Беллью зав'яже зі спортом. Бій чи відбудеться, чи не відбудеться взагалі. Ситуація така. У нас були дуже хороші переговори з Усиком та промоутерською компанією К2. Беллью хоче поєдинок, але він хоче, щоб на кону були всі пояси. Він не прийме бій, якщо не буде титулу журналу Ring, WBA… Він хоче бути абсолютним чемпіоном світу. Якщо бій такий ризикований, то і винагорода повинна бути відповідна.

Нещодавно WBA ухвалила, що "чемпіон у відпустці" Денис Лебедєв повинен битися з Усиком. Цей бій можна продати? Можливо. Але ми все ще працюємо над організацією поєдинку з Усиком. Я думаю, для Олександра переважніше вибрати бій з Беллью. Я думаю, це буде його останній бій в крузерах, і я побачу його в хэвивейті. Я б хотів, щоб це сталося після бою з Тоні Беллью. Я просто вважаю, що це чудовий поєдинок, один з найкращих в цьому році, і я з радістю це зроблю", - передає слова Хірна SecondsOut.

Олександр Усик
Олександр Усик

Нагадаємо, WBA зобов'язала абсолютного чемпіона світу у важкій вазі Олександра Усика (15-0, 11 КО) провести бій проти росіянина Дениса Лебедєва. Промоутер українця Олександр Красюк, прокоментував таке рішення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"WBA зобов'язала нас вступити у переговори, що вимагає резолюція організації. Але оскільки в Усика запланований поєдинок з Ентоні Беллью, а у Лебедєва заплановано свій бій, то, ймовірно, що ми ці переговори трошки відстрочимо.

Адже WBA зобов'язує проводити переговори не персон, а чемпіона і претендента, а яка особистість займає цей пост – вже питання часу: сьогодні один, а завтра інший. А резолюція має стосунок до власника поясу, а не до конкретної персони.

Буде пояс WBA на кону в поєдинку з Беллью? Так, всі чотири пояси Олександра будуть на кону", - заявив Красюк у коментарі Сегодня.

Нагадаємо, Олександр Усик здобув звання суперчемпіона WBO.

"Голосування вже відбулося і Усик став суперчемпіоном. Він отримає спеціальний пояс. Також, ґрунтуючись на правилах WBO, його промоутер може звернутися до чемпіонський комітет з проханням зробити Усика обов'язковим претендентом на пояс у суперважкій вазі", – передає слова представника Всесвітньої боксерської організації talkSPORT.

Зазначимо, що володарем поясу WBO у надважкій вазі є британець Ентоні Джошуа (21-0, 20 KO).

Наступний бій Олександра Усика

Олександр Усик (15-0, 11 КО) мав провести наступний бій проти екс-чемпіона британця Тоні Беллью (30-2-1, 20 КО).

Промоутери боксерів ведуть переговори про організацію цього поєдинку. Орієнтовна дата бою Усика з Беллью – 10 або 17 листопада.

Промоутер Беллью Едді Хірн заявив, що цей бій, найімовірніше, пройде в Лондоні (Британія).

"Ні, Ліверпуль занадто малий, ймовірно, в Лондоні. Ми працюємо над деякими речами, ми близькі до підписання контракту. Беллью йде на пенсію. Після того як Усик став абсолютним чемпіоном і назвав його ім'я, поєдинок був у роботі.

Беллью вірить, що поб'є Усика. Якщо він зробить це, то стане абсолютним чемпіоном і номером один pound-for-pound. Інтернет вибухне. Він хлопець, який підносить сюрпризи, один за іншим. Це небезпечний і почесний поєдинок, один з найкращих поєдинків у світі боксу зараз. Я, як егоїстичний промоутер, з радістю зроблю цей бій", – передає слова Хірна IFL TV.

Нагадаємо, раніше Беллью розповів, яким чином має намір перемогти Олександра Усика.

Тоні Беллью
Тоні Беллью

"Виграю ударом в підборіддя. Усик повільний при лоу-панчі, тут не може бути двох думок. Мені не важливо, що кажуть інші. Я більш сильний панчер, ніж Гассієв, а Усик – не Девід Хей", – заявив Беллью в інтерв'ю talkSPORT.

Як повідомляв портал Знай.ua, Джошуа показав, як готується до бою з Повєткіним.