У рамках Конгресу WBC в Києві, який пройде з 29 вересня по 5 жовтня, відбудеться благодійний аукціон.

Як повідомили організатори Конгресу, на аукціоні будуть представлені 8 лотів, серед яких боксерська рукавичка з автографом Мухаммеда Алі, фотографія з легендарного двобою Леннокса Льюїса і Віталія Кличка з підписами боксерів.

Всі виручені кошти підуть на розвиток боксу в Донецькій області.

"Благодійний аукціон – традиція подібних конгресів. Ми її не порушуємо, і проведемо аукціон тому рівні, який від нас очікують представники Всесвітньої боксерської ради.

Всього на аукціон будуть виставлені вісім лотом, головними з яких стануть боксерська рукавичка з автографом Мухаммеда Алі, фотографія з легендарного двобою Леннокса Льюїса і Віталія Кличка з підписами двох видатних боксерів. Гроші, зібрані на аукціоні, підуть на розвитку боксу в Донецькій області, де кілька залів вимагає ремонту", – повідомив представник оргкомітету Олександр Крилов на прес-конференції.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, головною подією Конгресу стане зустріч екс-чемпіонів світу в суперважкій вазі Віталія Кличка і Леннокса Льюїса, яка відбудеться 2 жовтня в столичному Палаці спорту в рамках масштабного турніру з боксу. Це буде виставковий бій-реванш, але деталі поки невідомі.

Льюїс пропонує Віталію зіграти в ринзі шахову партію. "Ми занадто старі, щоб знову надягати боксерські рукавички. Нам буде цікаво битися своїми умами, а не кулаками", - заявив 52-річний Льюїс.

Віталій Кличко та Леннокс Льюїс
Віталій Кличко та Леннокс Льюїс

"Це був найскладніший бій у моїй кар'єрі. Експерти назвали боєм десятиліття. Минуло багато років, але досі тривають дискусії щодо того, хто ж переміг. Я вважаю, що програв. І сьогодні я кажу: дякую Льюїсу за шанс, можливість боксувати з одним з найсильніших боксерів світу", - розповів Кличко.

Нагадаємо, бій між Віталієм Кличком та Ленноксом Льюісом відбувся 21 червня 2003 року в Лос-Анджелесі.

Віталій Кличко – Леннокс Льюїс
Віталій Кличко – Леннокс Льюїс

По ходу поєдинку домінував Віталій Кличко, але у 3-му раунді Льюїс завдав удар, що призвів до розсічення, через що бій був зупинений після 6 раунду. Перемогу присудили Ленноксу Льюїсу, але на момент зупинки бою на всіх суддівських записках лідирував Віталій Кличко з рахунком 58:56.

Після поєдинку Льюїс пообіцяв надати реванш Кличку, але Леннокс завершив кар'єру і реванш так і не відбувся.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Кличко повернувся в ринг.