Пілот Формули-1, фінський гонщик Кімі Райкконен з наступного сезону буде виступати у команді Sauber.

На прес-конференції напередодні Гран-прі Сінгапуру гонщик пояснив своє рішення.

"Ви ж знаєте, що сталося. Що ще вам хочеться почути? Як я вже не раз говорив, те, що відбувається у Ferrari, залежить не від мене, але те, що відбулося після, це вже моє рішення. Чому Sauber? Чому б і ні?

Тому що хочу – от і все. Для чого ви намагаєтеся все ускладнювати? Зараз я знаю не більше за вас, а що на нас чекає наступного року, взагалі ніхто не знає. Що станеться зі швидкістю машин, неясно, так що подивимося, чого ми зможемо досягти.

Зрозуміло, у мене є свої причини, я їх добре розумію, і цього цілком достатньо. І мене не хвилює, що думають інші", – сказав Райкконен.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кімі Райкконен
Кімі Райкконен

Як повідомляє видання Ilta Sanomat, Sauber підпише з Райкконеном незвичайний контракт. Згідно умов угоди, після виходу на пенсію Кімі увійде до складу керівництва команди і отримає частку акцій.

Нагадаємо, Кімі Райкконен йде з команди Ferrari по закінченні цього сезону.

Як повідомляє Sky Sports, Ferrari прийняла остаточне рішення попрощатися зі своїм основним пілотом. За інформацією видання, на місце Райкконена прийде пілот Sauber Шарль Леклер.

У свою чергу, 38-річний Кімі Райкконен підпише контракт з Sauber строком на два сезони. Зазначимо, що Райкконен дебютував в цій команді.

В Sauber вже офіційно підтвердили контракт з Райкконеном.

"Підписання контракту з Кімі Райкконеном на роль основного пілота – ключовий момент для нашої команди і важливий наступний крок до поставленої мети – впевненого прогресу в найближчому майбутньому.

Безсумнівний талант і величезний досвід Кімі у Формулі 1 не тільки допоможуть нам у роботі з машиною, але і прискорять зростання і розвиток команди. Разом з ним ми почнемо сезон 2019 року на міцному фундаменті з рішучістю боротися за поставлені цілі", – сказав Фредерік Вассер, керівник команди Sauber.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кімі Райкконен, має намір провести у Формулі-1 ще як мінімум сезон.

Кімі Райкконен
Кімі Райкконен

Кімі Райкконен перейшов в Ferrari з команди McLaren в 2007 році і відразу виграв чемпіонський титул – поки останній для Скудерії у Формулі 1. Після сезону-2009 Райкконен пішов з Формули-1 заради чемпіонату світу з ралі, але в 2012 році повернувся разом з Lotus. Через два роки Райкконен знову перейшов в Ferrari.

В даний момент Кімі Райкконен посідає третє місце в особистому заліку чемпіонату (164 очки) і може поборотися за чемпіонський титул.

Як повідомляв портал Знай.ua, Райкконен йде з Ferrari.