Третій сезон Української хокейної ліги (УХЛ) стартує вже завтра, 14 вересня. УХЛ матиме унікальний логотип.

Емблема нового сезону буде представлена ​​напередодні матчу-відкриття на нараді керівництва Ліги, повідомляє прес-служба УХЛ.

В основу нового логотипу покладена впізнавана форма основної емблеми УХЛ, а також виділені роки проведення майбутнього чемпіонату: 2018-2019.

Матч-відкриття 27-го чемпіонату України пройде в Дружківці, де зустрінуться чемпіон Донбас і срібний призер Кременчук. Центральному матчу передуватиме святкова церемонія, гостем якої стане відомий український форвард, дворазовий володар Кубка Стенлі Руслан Федотенко, який два сезони виступав у складі Донбасу. Перед грою екс-хокеїст "червоно-чорних" проведе серію майстер-класів для вихованців місцевої ДЮСШ.

Чемпіонат України пройде за тією ж схемою, що і попередній: в регулярному сезоні шість команд зіграють у 8 кіл, по 40 поєдинків кожна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ситуацію навколо нового сезону чемпіонату України прокоментував спортивний директор УХЛ Юрій Кириченко.

"Змін до списку учасників у порівнянні з минулим роком - півтора. Чому так? Вовки переїхали з Броварів до Києва, змінивши назву на Крижані вовки. А замість Галицьких Левів, які не зуміли вирішити свої фінансові питання і продовжать існування в форматі ДЮСШ, з'явився херсонський Дніпро. Це перша в Україні комунальна команда, створена з ініціативи облради. У них далекосяжні плани, аж до того, що в майбутньому планують створити і жіночу команду.

Головним тренером Дніпра став екс-наставник Кременчука Дмитро Підгурський, а його помічником - відомий у минулому форвард національної збірної Олег Тимченко, який працював в Херсоні старшим тренером дитячої школи. Решта учасників чемпіонату - ті ж, що і в минулому році: Донбас, Кременчук, Білий Барс і харківське Динамо.

Якщо регулярного сезону зміни не торкнулися, то формат плей-офф трохи змінився.

Чвертьфінальні серії (зустрічаються 3-тя команда за підсумками регулярки з 6-ю і 4-та з 5-ю), що складалися з двох ігор, тепер будуть тривати до двох перемог. А півфінали - не до трьох, а до чотирьох - як в фіналі.

Ще одне нововведення - збільшення ліміту на легіонерів. Тепер кожна команда може заявляти на сезон не 5, а 10 польових гравців-іноземців плюс одного воротаря. Серед нових легіонерів є і "старі". Так, ряди Донбасу поповнив російський захисник Юрій Сильницький, який виступав за донеччан у КХЛ і перемагав з ними в Континентальному Кубку-2013. Той євротрофей Донбас виграв з тренером Юліусом Шуплером - і зараз словак теж повернувся в клуб. А, наприклад, з Білого Барса пішли два лідера: Руслан Ромащенко перейшов в Динамо, а 18-річний Дмитро Даниленко виїхав в Джеймстаун Ребелз Північноамериканської хокейної ліги (NAHL). Ну а, скажімо, захисник-бомбардир Кременчука Всеволод Толстушко встиг зробити екзотичний вояж: полетів до Нової Зеландії, де влітку пограв за Кентербері Ред Буллз і навіть взяв участь у Матчі всіх зірок "ківі-ліги", але вже повернувся", - сказав "Сегодня" Юрій Кириченко.

Ломаченко - найпопулярніший

Чемпіон світу за версією WBA в легкій вазі Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) очолив рейтинг українських спортсменів за кількістю підписників у соціальній мережі Instagram.

ТОП-10 найпопулярніших спортсменів опублікувало агентство спортивного маркетингу "Aredi".

У Ломаченко понад мільйон фоловерів (1 041 738). На другому місці розташувався гравець "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко (380 750), а замкнув трійку лідерів Євген Коноплянка з "Шальке" (363 595).

Нагадаємо, Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) розпочав підготовку до наступного бою, який заплановано на початок грудня.

Як повідомляв портал Знай.ua, ізраїльтяни створили пиво на честь українського футболіста.