14 вересня відбулися перші матчі Кубка Девіса в протистоянні Україна - Португалія.

Перший номер португальської команди Жоау Соуза не без проблем переміг другого номера українців Іллю Марченка в стартовому поєдинку за право залишитися в Першій групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса.

Кубок Девіса

Ілля Марченко (Україна) – Жоау Соуза (Португалія) – 6:4, 2:6, 3:6

У першому сеті Марченко зумів вистояти завдяки ранньому брейку. Три відіграних брейкпоінта також можна списати і на те, що Соуза не грав в повну силу. Португалець намагався грати до вірного, не ризикував і витягав українця, який переміг 6:4.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Але Соуза краще зіграв у другій і третій партії, в яких переміг 6:2 і 6:3.

Статистика поєдинку:

% першої подачі
Марченко: 53
Соуза: 59

Эйсы/подвійні помилки

Марченко: 4/3
Соуза: 2/1

Реалізація брейкпоинтов

Марченко: 1/2
Соуза: 3/11

Всього виграних очок

Марченко: 79
Соуза: 97

У другій грі протистояння перший номер української команди Сергій Стаховський у двох сетах переграв другого номера португальців Педро Соузу у другому поєдинку матчевого протистояння за право залишитися в Першій групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса.

Кубок Девіса

Сергій Стаховський (Україна) – Педро Соуза (Португалія) – 6:3, 6:2

Після кількох рівних геймів першої партії португалець почав багато помилятися, чим і скористався Стаховський. Українець швидко оформив 2 брейки і повів з рахунком 5:1. Виграти п'ять геймів поспіль не вдалося і Соуза продовжив перший сет ще на 2 гейми. І все ж Стаховський дотиснув суперника з другого сетболи дев'ятого гейми.

У другій партії домінація українця на корті продовжилася, хоча на початку партії Педро мав відмінний шанс повести з брейком. Але все ж переміг Стаховський з рахунком 6:2!

На даний момент у матчі Україна - Португалія рахунок 1:1.

Новий тренер Світоліної

Перша ракетка України і шоста ракетка світу Еліна Світоліна почала роботу з новим тренером, повідомляє Tennis.life.

Після того, як Світоліна припинила співпрацю з Тьєррі Аксьоном, вона почала працювати з 62-річним Ніком Савіано, який раніше тренував Лору Робсон, Слоан Стівенс та Ежені Бушар.

За інформацією видання, Савіано стежив за грою Світоліної на Відкритому чемпіонаті США, а також обговорив співпрацю зі спортсменкою, її агентом та батьком.

Як повідомляв Знай.ua, Світоліна показала, як святкувала день народження.