17-річна українська дзюдоїстка Дарина Білодід стала чемпіонкою світу, здобувши історичну перемогу на чемпіонаті світу в Баку.

Після перемоги Білодід поділилася емоціями, а також подякувала батькам, тренерам та всім, хто за неї вболівав.

"Сьогодні я стала чемпіонкою світу. Досі не можу в це повірити. Дуже дякую всім людям, які за мене вболівали. Я відчувала вашу підтримку, шалено приємно, без вас у мене б не вийшло. Дякую моїм улюбленим батькам і тренерам, які завжди поруч, щоб не сталося", - написала Білодід в Instagram.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка виграла титул чемпіонки світу серед дорослих.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

У фіналі Білодід перемогла японку Фуну Танакі. Українка на третій хвилині сутички провела атаку, повалила суперницю на спину і виграла іппоном.

А в півфіналі Білодід здобула перемогу над олімпійською чемпіонкою Ріо-2016 аргентинкою Паулою Парето – 1:0.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала головною героїнею промо-ролика, присвяченого майбутнього чемпіонату світу в Баку.

Змагання в Баку проходять з 20 по 27 вересня.

Нагадаємо, українка Анжеліка Терлюга виграла етап прем'єр-ліги з карате в Берліні (Німеччина). Терлюга завоювала золото у ваговій категорії до 55 кг.

У фіналі Терлюга перемогла эстонку Чи Лирисман – 4:0.

Ще одна українка, Анастасія Степашко, показала сьомий результат у вазі більше 68 кг. Серед чоловіків у ваговій категорії 60 кг сьомим став Ігор Ухнич.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.