У понеділок, 24 вересня, на церемонії The Best FIFA Football Awards нагороду Фейр-плей (Fair Play) отримав німецький нападник турецького ББ Ерзурумспор Леннарт Ті. Футболіст здавав кров для хворої на лейкемію дитини.

У березні 2018-го року Ті, який грав на правах оренди в нідерландському ВВВ-Венло, попросив тиждень відпустки у голландського клубу, щоб пожертвувати кров для трансплантації стовбурових клітин дитині з лейкемією. 26-річний форвард пройшов медичні тести, які показали повний збіг ДНК з пацієнтом, після чого прийняв рішення піти назустріч тому, хто потребує допомоги. У підсумку Леннарт пропустив важливий поєдинок проти ПСВ Ейндговен, але зробив добру справу.

У минулому сезоні Ті, права на якого належали бременському Вердеру, провів 32 матчі в складі ВВВ-Венло, забив 7 м'ячів, зробив 6 асистів і не отримав жодної жовтої картки.

Популярні новини зараз
В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Модрич став кращим

На церемонії The Best FIFA Football Awards в Лондоні півзахисник мадридського Реала і збірної Хорватії Лука Модрич отримав нагороду кращого гравця року ФІФА.

У складі "галактікос" Модрич виграв Лігу чемпіонів, а разом з Хорватією дійшов до фіналу чемпіонату світу, де балканці програли Франції.

Лука Модрич випередив португальця Кріштіану Роналду і єгиптянина Мохаммеда Салаха.

До цього приз The Best FIFA Football Awards в номінації "кращий гравець" двічі вигравав Кріштіану Роналду. А "Золотий м'яч", починаючи з 2008-го року вигравали або Роналду, або Ліонель Мессі. До Модрича, крім португальця і аргентинця, в 2007-му році кращим футболістом світу став бразильський атакуючий півзахисник Кака.

Як повідомляв портал Знай.ua, Златан Ібрагімович відзначився мегакрасивим голом у матчі MLS.