Фінський пілот Mercedes Валттері Боттас став переможцем кваліфікаційних заїздів на Гран-прі Росії в Сочі.

Заключний сегмент кваліфікації перетворився в битву Боттаса і Хемілтона. У фіналі кваліфікації Боттас у першій спробі всього на 0,004 секунди випередив Хемілтона. Чинний чемпіон спробував взяти реванш, але допустив помилку в другому секторі і змирився з другим місцем.

Третю сходинку на стартовій решітці здобув німецький гонщик Ferrari Себастьян Феттель. У першій п’ятірці завершили кваліфікацію фін Кімі Райкконен (Ferrari) і датчанин Кевін Магнуссен (Haas).

Поул-позиція на автодромі в Сочі стала другою для Боттаса в поточному сезоні. Валттері Боттас в шостий раз в кар'єрі почне гонку з першої позиції.

Зауважимо, що з останніх місць стартуватимуть пілоти Red Bull нідерландець Макс Ферстаппен і автралієць Даніель Ріккардо. Їх команду (а також Torro Rosso і Maclaren) оштрафували за несанкціоновану заміну силових установок і коробок передач.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зазначимо, що Гран-прі Сочі в 2017-му році виграв Валттері Боттас.

Також два рази у Росії перемагав Хемілтон та ще одна перемога в активі німця Ніко Росберга.

Син Міхаеля Шумахера у Формулі-1

Red Bull, одна з топ-команд Формули-1, зацікавилася німецьким гонщиком Формули-3 Міком Шумахером, сином легендарного Міхаеля. Про це повідомляє Motorsport.

Red Bull має намір підписати з 19-річним Міком контракт до 2020 року, включивши в свою програму підтримки молодих пілотів.

За умовами договору, Мік зможе брати участь у молодіжній моносерии Формула-2 або дебютувати у Формулі-1 в складі Toro Rosso – команди, яка належить Red Bull.

Як повідомляв портал Знай.ua, пілот Формули-1, фінський гонщик Кімі Райкконен, з наступного сезону буде виступати в команді Sauber.