Пілот Формули-1, фінський гонщик Кімі Райкконен йде з команди Ferrari, і з наступного сезону буде виступати в Sauber.

Також повідомлялося, що після підписання контракту Райкконен стане співвласником Sauber. Згідно умов угоди, після виходу на пенсію Кімі увійде до складу керівництва команди і отримає частку акцій.

Проте, сам гонщик пізніше спростував цю інформацію.

"Я підписав контракт з Sauber в якості пілота і сподіваюся такою залишатися.

Не знаю, що трапиться в майбутньому, але зараз про керівній посаді нічого не знаю. Існує безліч чуток, але ніякого контракту для мене, крім контракту гонщика, немає", – передає слова Райкконена Formula Spy.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Кімі Райкконен йде з команди Ferrari по закінченні цього сезону.

Кімі Райкконен
Кімі Райкконен

Як повідомляє Sky Sports, Ferrari прийняла остаточне рішення попрощатися зі своїм основним пілотом. За інформацією видання, на місце Райкконена прийде пілот Sauber Шарль Леклер.

У свою чергу, 38-річний Кімі Райкконен підпише контракт з Sauber строком на два сезони. Зазначимо, що Райкконен дебютував в цій команді.

В Sauber вже офіційно підтвердили контракт з Райкконеном.

"Підписання контракту з Кімі Райкконеном на роль основного пілота – ключовий момент для нашої команди і важливий наступний крок до поставленої мети – впевненого прогресу в найближчому майбутньому.

Безсумнівний талант і величезний досвід Кімі у Формулі 1 не тільки допоможуть нам у роботі з машиною, але і прискорять зростання і розвиток команди. Разом з ним ми почнемо сезон 2019 року на міцному фундаменті з рішучістю боротися за поставлені цілі", – сказав Фредерік Вассер, керівник команди Sauber.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кімі Райкконен, має намір провести у Формулі-1 ще як мінімум сезон.

Кімі Райкконен
Кімі Райкконен

Кімі Райкконен перейшов в Ferrari з команди McLaren в 2007 році і відразу виграв чемпіонський титул – поки останній для Скудерії у Формулі 1. Після сезону-2009 Райкконен пішов з Формули-1 заради чемпіонату світу з ралі, але в 2012 році повернувся разом з Lotus. Через два роки Райкконен знову перейшов в Ferrari.

В даний момент Кімі Райкконен посідає третє місце в особистому заліку чемпіонату (164 очки) і може поборотися за чемпіонський титул.

Як повідомляв портал Знай.ua, Райкконен йде з Ferrari.