Нападник італійської Роми Джастін Клюйверт забив м'яч у переможному матчі 2-го туру групового раунду Ліги чемпіонів проти чеської Вікторії Пльзень (5:0).

Відзначившись голом у ворота чехів, 19-річний форвард побив відразу два рекорди. Син знаменитого Патріка Клюйверт став наймолодшим гравцем в історії Роми, який відзначився в поєдинку Ліги чемпіонів в її новому форматі (починаючи з сезону-1992/93).

Також Клюйверт став наймолодшим гравцем з Нідерландів, який відзначився голом за іноземну команду в Лізі чемпіонів.

На момент голу Клюйверту було 19 років і 150 днів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Попередній рекорд належав нападнику Олі Джону, який забив м'яч за Бенфіку в 2012-му році у віці 20 років і 185 днів.

Зазначимо, що гол у ворота Вікторії Клюйверт присвятив своєму другові з Аякса півзахиснику Абдельхаку Нурі, який перебував у комі, але вже прийшов до тями і його стан здоров'я пішов на покращення.

Матч Рома - Вікторія Пльзень

У матчі 2-го туру групового раунду Ліги чемпіонів Рома в матчі з чеською Вікторією Пльзень покуражилася на "Стадіо Олімпіко".

Дубль Едіна Джеко в першому таймі зробив солідний заділ для римлян, з яким вони пішли на перерву. У другій половині зустрічи "джаллороссі" продовжили домінувати на полі і подарували ще три голи римській публіці. По голу до свого активу записали Ченгіз Ундер і Джастін Клюйверт, а Джеко оформив хет-трик!

Як підсумок, 5:0 - впевнена перемога Роми, яка реабілітувалася за поразку в 1-му турі від мадридського Реала на "Сантьяго Бернабеу".

Ліга чемпіонів. Група G

Рома - Вікторія Пльзень - 5: 0 (2:0)

Голи: Джеко, 3, 40, 90 + 2, Ундер, 64, Клюйверт, 73.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шахтар упустив перемогу у Франції, виграючи в два голи.