Екс-перша ракетка України Ілля Марченко вперше за рік вийшов у чвертьфінал турніру АТР. У другому колі челленджера в Алмати, що в Казахстані, 31-річний українець переміг чеха Зденека Колара з рахунком 2:1 (3:6, 6:4, 6:4).

Матч тривав 2 години 27 хвилин. У першому сеті українець програв два стартові гейми на своїй подачі і дозволив супернику вийти вперед з рахунком 5:0. Незважаючи на те, що Марченко взяв три гейми поспіль, чеху все ж вдалося в сеті схилити чашу терезів на свою користь.

У другому сеті у восьмому геймі українець зміг зробити перший брейк і, незважаючи на те, що потім не взяв свою подачу, закрив сет в наступному геймі, знову брейканувши. У третій партії Колар вів з рахунком 3:1, але Марченко знову зміг переломити хід зустрічі і взяв сет з рахунком 6:4!

Для Марченка ця перемога стала п'ятою на турнірі. До цього українець переміг Абзалова, Бетова, Дубровного і Переса.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Тепер уродженець Дніпропетровської області зіграє з боснійцем Мірзою Башичем.

Марченко вперше з серпня 2017-го року вийшов у чвертьфінал турніру. Тоді українець дійшов до півфіналу турніру челленджера в Орлеані.

Учасниці Підсумкового турніру

Чеська тенісистка Петра Квітова і датчанка Каролін Возняцкі кваліфікувалися на Підсумковий турнір WTA, який пройде в Сінгапурі з 21 по 28 жовтня.

Петра Квітова виграла в цьому році п'ять престижних турнірів: Premier Mandatory в Мадриді, Premier 5 в Катарі і три звичайних Прем'єра (Санкт-Петербург, Бірмінгем і Прага).

Каролін Возняцкі виграла два турніри, причому один з них серії Grand Slam – Відкритий чемпіонат Австралії. Також на його рахунку перемога на Прем'єрі в Істбурні.

Раніше повідомлялося, що на Підсумковий турнір вже кваліфікувалися Сімона Халеп, Анжелік Кербер і Наомі Осака.

Наомі Осака
Наомі Осака

Таким чином, залишилося всього три місця, за які боротимуться Слоан Стівенс (3943), Еліна Світоліна (3850), Кікі Бертенс (3710), Кароліна Плишкова (3665) і Орися Соболенко (2940).

Кваліфікаційний поріг участі в Підсумковому турнірі – 4150 очок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна працює з новим тренером Ніком Савіано.