Українські спортсмени здобули ще дві золоті медалі на Юнацьких Олімпійських іграх-2018, які проходять в Буенос-Айресі (Аргентина).

Так, дворазовою чемпіонкою ігор стала шпажистка Катерина Чорній. Українка перемогла у змішаній командній першості. Команда "Європа 1" перемогла "Азію-Океанію 1" з рахунком 28:25.

Катерина Чорній
Катерина Чорній

Також золото для України завоював гімнаст Назар Чепурний, лідер юнацької збірної. Він став переможцем командних змагань з мультидисциплін.

Назар Чепурний з командою
Назар Чепурний з командою

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином, зараз в скарбничці української збірної 5 нагород: чотири золоті та бронзова медаль.

Нагадаємо, золоту медаль в скарбничку збірної України на ІІІ літніх Юнацьких Олімійських іграх приніс веслувальник Іван Тищенко.

Іван Тищенко
Іван Тищенко

У фінальному заїзді серед чоловічих одиночок Іван не залишив жодних шансів суперникам з Австралії, Білорусі та Перу й фінішував першим.

Перемога українки

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина).

Киянка Катерина Чорній стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Катерина Чорній
Катерина Чорній

На шляху до фіналу Чорній обіграла Тамілу Муридову з Казахстану (15:10), угорку Кінгу Декані (14:13) і Вероніку Белешову (15:11) з Чехії.

Зазначимо, що це перша золота медаль для України на Олімпіаді-2018.

Нагадаємо, першу медаль юнацької Олімпіади для України завоював дзюдоїст Олег Вередиба. У ваговій категорії до 55 кг він виборов бронзу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дар'я Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.