Тверський суд Москви заарештував російського футболіста Олександра Кокоріна на два місяці - до 8 грудня. Його звинувачують за статтями 213 КК РФ (хуліганство) і 116 КК (побої) в побитті директора департаменту Мінпромторгу Дениса Пака і водія ведучої "Першого канала".

Разом з Кокоріним в інциденті брав участь Павло Мамаєв, по ньому рішення виносять в іншому залі. Брат Кокоріна Кирило заарештований до 8 грудня, він також проходить підозрюваним у побитті та хуліганстві. На суді заявили про ще одного співучасника - Геннадія Куропаткіна, футболіста Аматорської ліги.

Раніше до суду надійшли клопотання про арешт Кокоріна і Мамаєва на два місяці. Прокурор назвав документи "обгрунтованими" і підтримав через "зневагу до норм поведінки". Слідчий заявила, що підозрювані представляють "соціальну небезпеку", а Кокорін може виїхати за кордон або тиснути на свідків завдяки зв'язкам і грошам.

Адвокат Кокоріна звертався до суду, що Денис Пак сам був ініціатором конфлікту, цю ж версію підтримав вітчим футболіста. На суді він заявив, що для футболіста потрібно обрати запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, адже те, що сталося "фатальний збіг обставин".

А в інтернеті користувачі почали жартувати на цю тему:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Кокорін і Мамаєв на 2 місяці відправляються в оренду в ФК СІЗО. Контракт, від якого неможливо відмовитися.

Слідство вважає, що російський футболіст Олександр Кокорін виконував "особливо активну роль" у низці злочинів. Про це стало відомо на засіданні Тверського суду, який обирає запобіжний захід для зенітівця.

Крім того, слідство вважає, що, перебуваючи на волі, Кокорін може продовжити займатися злочинною діяльністю.

У зв'язку з цим слідство просить укласти футболіста під варту.

Раніше повідомлялося, що в обґрунтуванні клопотання про арешт слідчий вказав, що Кокорін має широкі зв'язки і великі фінансові можливості", у зв'язку з чим його перебування на волі, може перешкодити розслідуванню.

Аналогічна міра запобіжного заходу загрожує і молодшому братові зенітівця — Кирилу Кокоріну, а також Павлу Мамаєву.

Стосовно відомих футболістів порушені одразу дві кримінальні справи за статтею "Хуліганство". Перша — за фактом нападу на посадовця Мінпромторгу Дениса Пака в кафе на Великій Нікітській вулиці, а друга — за фактом побиття водія ведучою Першого каналу Ольги Ушакової.

Санкції від ФІФА

Міжнародна федерація футболу (FIFA) взяла ситуацію з форвардом "Зеніту" Олександром Кокоріним та хавбеком "Краснодара" Павлом Мамаєвим під особливий контроль, повідомляють "Известия" з посиланням на джерело в організації.

Нагадаємо, нападник "Зеніту" Олександр Кокорін і півзахисник "Краснодара" Павло Мамаєв напередодні побили чиновника і напали на перехожого, який виявився водієм ведучою Першого каналу Ольги Ушакової.

Олександр Кокорін і Павло Мамаєв
Олександр Кокорін і Павло Мамаєв

"Інцидент за участю російських футболістів взято під особливий контроль. FIFA дуже уважно стежить за всіма світовими ЗМІ, у нас є багато російськомовних співробітників, які відслідковують подібні новини", - зазначило джерело.

FIFA може накласти санкції чи заборонити участь у єврокубках і міжнародних змаганнях для обвинувачених футболістів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олександр Кокорін і Павло Мамаєв рознесли цілий вагон "Сапсана".