У Швейцарії арештовано майно колишнього власника і президента харківського Металіста Сергія Курченка. За запитом Генеральної прокуратури України щодо міжнародної правової допомоги на рахунках бізнесмена заарештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США, повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури України.

Як зазначили у відомстві, зараз здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за створення злочинної організації екс-президента України Віктора Януковича та його структурного підрозділу під керівництвом Сергія Курченка, а також вчинення в її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.

Про підозру в участі у зазначеній злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі повідомлено, зокрема, посадовим особам ПАТ "Брокбізнесбанк", який, за даними слідства, був підконтрольний учасникам злочинної організації.

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації і здійснюваних нею злочинів один з колишніх посадових осіб ПАТ "Брокбізнесбанк" отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлений один з рахунків, на який, за даними слідства, перераховувалися злочинним шляхом отримані кошти, а також за рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що конфіскація майна ФК Металіст у Курченка на користь держави знаходиться на фінальній стадії. Борги клубу складають більш ніж 800 млн гривень. Курченко став президентом ФК Металіст у 2012 році, придбавши клуб у Олександра Ярославського.

Справа Кокоріна та Мамаєва

Олександра Кокоріна і його брата Кирила разом з Павлом Мамаєвим заарештували до 8 грудня через дві бійки в Москві. Вони напали на чиновника Мінпромторгу Дениса Пака, а також на водія телеведучої Першого каналу.

Нагадаємо, Олександр Кокорін і Павло Мамаєв будуть тренуватися в спортзалі СІЗО "Бутирка".

Раніше Знай.ua повідомляв, Рамзан Кадиров вирішив запросити скандальних футболістів Кокоріна і Мамаєва у чеченський ФК "Ахмат".