Чемпіонка світу з дзюдо, 18-річна українка Дарина Білодід, розповілв, що отримала пропозицію змінити громадянство.

За словами Білодід, пропозиції надходили від Азербайджану, Грузії та ОАЕ.

"Я дуже люблю свою країну, я патріотка. Хоча, звичайно, у нас є проблеми фінансові. У нас немає хороших олімпійських баз, у нас дуже погані умови.

Але мені все одно дуже приємно, коли я стою на п'єдесталі, і грає гімн саме моєї країни. Для мене це дуже важливо.

Які країни пропонували виступати під їх прапором? Азербайджан, Грузія, Арабські Емірати. Звичайно, це великі гроші, але для мене це не головне. Головне – це золото, коли піднімається прапор мій. Це важливіше, ніж гроші", – передає слова спортсменки 5 канал.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Нагадаємо, Дарина Білодід стала чемпіонкою світу, здобувши історичну перемогу на чемпіонаті світу в Баку.

Після перемоги Національний олімпійський комітет України надав Білодід щомісячну стипендію, яка допоможе спортсменці у підготовці до Олімпійських ігор-2020.

"Національний олімпійський комітет України розробив власну систему підтримки вітчизняних спортсменів, в рамках якої ми допомагаємо провідним і юним спортсменам, медалістам Олімпійських ігор, Юнацьких Олімпійських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів тощо. Ця програма спрямована на підтримку тих, хто вже досяг вагомих результатів, так і на сприяння виховання нових чемпіонів", – сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Крім того, після подання НОК України Білодід була призначена щомісячна стипендія від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) за програмою "Олімпійська солідарність", яка буде виплачуватися майже два роки – до старту Олімпійських ігор в Токіо.

Після перемоги Білодід поділилася емоціями, а також подякувала батькам, тренерам та всім, хто за неї вболівав.

"Сьогодні я стала чемпіонкою світу. Досі не можу в це повірити. Дуже дякую всім людям, які за мене вболівали. Я відчувала вашу підтримку, шалено приємно, без вас у мене б не вийшло. Дякую моїм улюбленим батькам і тренерам, які завжди поруч, щоб не сталося", - написала Білодід в Instagram.

Нагадаємо, Дарина Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка виграла титул чемпіонки світу серед дорослих.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

У фіналі Білодід перемогла японку Фуну Танакі. Українка на третій хвилині сутички провела атаку, повалила суперницю на спину і виграла іппоном.

А в півфіналі Білодід здобула перемогу над олімпійською чемпіонкою Ріо-2016 аргентинкою Паулою Парето – 1:0.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дарина Білодід стала наймолодшою чемпіонкою світу.