Перша ракетка України Еліна Світоліна стала сьомою тенісисткою, яка гарантувала собі участь у Підсумковому турнірі.

Щоб зіграти в Сінгапурі, українці потрібно було сподівається на виліт чешки Кароліни Плишковой або голландки Кікі Бертенс до півфінальної стадії турніру в Москві.

Так, Плішкова не зуміла подолати стартовий раунд Кубка Кремля (поразки у двох сетах від Віри Звонарьової – 1:6, 2:6), тим самим подарувавши українці путівку у Фінал туру WTA.

Підсумковий турнір пройде в кінці жовтня в Сінгапурі. Раніше туди відібралися Сімона Халеп, Анжелік Кербер, Наомі Осака, Петра Квітова, Каролін Возняцкі та Слоан Стівенс.

Нагадаємо, після поразки від китаянки Ван Цян українка Еліна Світоліна заявила про те, що припинила співпрацю з одним із своїх тренерів, Ніком Савіано. 62-річний американець увійшов в команду української тенісистки після US Open, але їх співробітництво тривало всього місяць.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

У тренерському штабі Еліни залишився лише Едрю Беттлс:

"Ендрю Беттлс знає мою гру, я хочу закінчити мій сезон з ним. Він зараз єдиний чоловік в команді. Буду дивитися, після закінчення сезону належить прийняти багато рішень", - сказала Світоліна.

Перемога Світоліної над японкою

Еліна Світоліна у матчі 1/8 фіналу турніру в Гонконзі здобула перемогу над японкою Нао Хібіно з рахунком 2:0 (6:0, 6:3).

На прес-конференції після матчу Світоліна зізналася, що їй перемогти допомогла злість.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

"Я рада, що вийшло швидко закінчити матч. Перемога була впевненою і це додає мені сил перед наступним матчем.

У мене вийшло з самого старту домінувати, і я показала всю свою злість на корті. Я зараз намагаюся робити все, щоб поліпшити свій теніс і показати найкращу гру на турнірі ", - передає слова Світоліної WTA.

WTA. Гонконг. 1/8 фіналу

Світоліна (Україна, 1) - Хибино (Японія) - 2:0 (6:0, 6:3)

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Довгоочікувана перемога

Українська тенісистка Еліна Світоліна перервала свою серію з трьох поразок поспіль.

9 жовтня в рамках 1/16 фіналу Hong Kong Open українці протистояла 181-я ракетка світу 20-річна австралійка Прісцилла Хон.

У цій зустрічі Світоліна вийшла вперед (3:1), але потім втратила гейм на подачі. Далі у Еліни справи пішли краще і вона виграла три гейми поспіль.

На старті другої партії суперниці обмінялися брейками. У восьмому геймі українка реалізувала прихований матчбол, а потім успішно завершила гру на своїй подачі.

Hong Kong Tennis Open

Еліна Світоліна (Україна, 1) - Прісцилла Хон (Австралія) - 2:0 (6:2, 6:3)

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна поділилася враженнями про Ніка Савіано.