18-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід прекрасно виступила на чемпіонаті світу (U-21). У фіналі світової першості, що проходить на Багамських Островах, українка змагалася з представницею Японії Саною Йошидою.

Юна киянка у притаманному собі домінуючому стилі провела вирішальну сутичку. За 2 хвилини і 4 секунди до кінця зустрічі Білодід провела кидок і завершила сутичку перемогою іппоном.

"Золото" допоміг здобути українці прийом під назвою уті-мата (кидок впливом на стегно зсередини).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дар'я Білодід є чемпіонкою світу-2018. Українська спортсменка не знає поразок ось вже більше року, з серпня 2017-го року.

Успіх Дар'ї Білодід

17-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід вийшла на перше місце в світовому рейтингу в категорії до 48 кілограм.

Такого успіху українці вдалося досягти, завдяки відмінному результату на чемпіонаті світу, на якому Білодід виграла золоту медаль.

Після змагань в Баку українська дзюдоїстка піднялася на дві позиції у світовому рейтингу, маючи в активі 6135 балів.

Тріумф на чемпіонаті світу в Баку

Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих.

У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 Фуну Тонакі, яка представляє Японію. Українська дзюдоїстка виграла у міцної японки прийомом іппон, що принесло Білодід дострокову перемогу.

У півфіналі чемпіонату світу Дар'я перемогла олімпійську чемпіонку Паулу Парету, яка захищає честь Аргентини.

На попередніх стадіях Білодід виявилася сильнішою за Галбадрах Отнторгонец із Казахстану, Яо Ксьонг із Китаю та Дітрію Краснію, яка представляє Косово.

Як повідомляв портал Знай.ua, брати Клички потрапили до Книги рекордів Гіннеса.