Перша ракетка України і шоста ракетка світу Еліна Світоліна перемогла Петру Квітову у стартовому поєдинку Підсумкового турніру WTA з рахунком 3:6, 3:6.

На початку матчу Світоліна та Квітова обмінялися брейк-пойнтами, після чого при рівній боротьбі лише в кінцівці сету українці вдалося взяти ініціативу в свої руки.

У другій половині матчу Світоліна продовжила домінувати, не програвши жодного разу на своїй подачі і одного разу забравши чужу.

За півтори години матчу Світоліна допустила 1 помилку на подачі і реалізувала 4 брейк-пойнта з 9. Її опонентка здійснила 7 подвійних помилок і зробила 1 брейк. Також в активі обох спортсменок за три виконаних ейси.

У другому турі Підсумкового турніру Світоліна зіграє з Каролін Возняцкі, а Квітова – з співвітчизницею Кароліною Плишковой. Обидва матчі заплановані на 23 жовтня.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Еліна Світоліна здобула нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Ця нагорода щорічно вручається учасницям туру, які зробили найбільший внесок у популяризацію тенісу.

На церемонії вручення Світоліна зізналася, що не знала про існування такої нагороди, але зазначила, що їй необхідно віддавати щось своїм уболівальникам.

"Для мене важливо завжди зберігати позитивний настрій. Що стосується цієї нагороди, то я навіть не знала, що вона існує. Для мене це необхідність - віддавати щось натомість дітям, фанатам і шанувальникам тенісу.

Коли у мене є можливість, я завжди рада відвідати лікарні, поспілкуватися з дітьми, поділитися з ними емоціями. Це важливо", - передає слова Світоліної WTA.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна поділилася враженнями про Ніка Савіано.