У Сіднеї на Invictus Games українці Олександр Белобоков та Сергій Ильчицький отримали перші золоті медалі.

Про це в соцмережі Twitter повідомили Міністерство оборони України і президент Петро Порошенко.

Geplaatst door Петро Порошенко op Zondag 21 oktober 2018

"Перші золоті медалі для української збірної на Invictus Games Sydney 2018 Вітаємо Олександра Белобокова і Сергія Ильчицького, які отримали ці вражаючі перемоги за веслування на тренажерах", – повідомив президент.

"Так тримати! Не зменшуйте темп", – додав президент.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Варто нагадати той факт, що Ігри нескорених (Invictus Games) – це міжнародні ігри в параолімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці і ветерани. Їх заснував принц Гаррі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збірна України завоювала 23 медалі на юнацьких Олімпійських іграх 2018, які пройшли в Буенос-Айресі (Аргентина) з 6 по 18 жовтня 2018 року. Українські спортсмени завоювали 7 золотих, 8 срібних та 8 бронзових медалей, і таким чином Україна завершила Олімпіаду на десятому місці в загальному медальному заліку.

Варто нагадати, що юнацькі Олімпійські ігри в Буенос-Айресі завершилися і в заключний день Україна виграла ще одну медаль. Український боксер Максим Галиничев у фіналі вагової категорії 56 кг програв Абдумалику Халокову з Узбекистану 0:5. Троє суддів віддали повну перевагу Халокову (30:27), двоє з рахунком 29:28. Але, у підсумку, українець приніс ще одну срібну медаль до скарбнички нашої збірної.

Українці на Юнацькій Олімпіаді

Українська шпажистка Катерина Чорний завоювала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Буенос-Айресі (Аргентина). Киянка Катерина Чорний стала чемпіонкою в індивідуальному турнірі шпажисток, здобувши перемогу над Кайлін Синь Ян Рє з Гонконгу - 11:9 (0:0, 2:5, 9:4).

Нагадаємо, української дзюдоїстці Білодід запропонували змінити громадянство.

Як повідомляв Знай.uа українська гімнастка завоювала "срібло" на Юнацькій Олімпіаді.

Знай.uа писав, олімпійська чемпіонка вразила своєю фігурою.