Голова комітету арбітрів України, італієць Лучано Лучі заробляє в Україні десятки тисяч євро чистими. Доходи італійця оприлюднило українське видання Sport Arena, куди потрапили копії контракту Лучі 5-річної давнини. За цим документом зарплата керівника українських суддів складала п'ять тисяч євро на місяць і 60 тисяч на рік. Однак інтернет-ресурс з'ясував, що ці цифри давно не актуальні і нині італієць заробляє 15 000 євро щомісяця, а значить – 180 000 євро щорічно.

При цьому за ще одним пунктом контракту, така виплата чиста від будь-яких відповідних податків або зборів, що підлягають сплаті в Україні та/або в Італії. Аби закрити всі податкові питання Лучі, ФФУ має приплюсувати ще 43,4% від суми контракту. Тобто загалом ФФУ щорічно оплачує послуг голови комітету арбітрів України на 258 120 євро, починаючи з літа 2015 року.

Залишається ще одна деталь. Згідно з контрактом, ФФУ має забезпечити Лучі цілим рядом бонусів. Таким, як, наприклад, авіаквитки бізнес-класу, апартаменти класу люкс та 5-зірковий готель, авто з особистим водієм і постійного перекладача.

Все це ФФУ оплачує з власного бюджету. За наявними даними, за один лише 2016 рік ФФУ виклала за авіаперельоти Лучі трохи більше мільйона гривень!

Крім того, він оформився від України інспектором УЄФА. І під патронатом Колліни, старшого офіцера арбітражу цієї ж структури, регулярно отримує призначення на матчі єврокубків. Тобто просто відібрав місце від України у нашого представника.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак і цього Лучі не вистачає. Він знайшов собі новий спосіб заробітку: італієць став спостерігачем арбітражу ФФУ, і вже працював на двох матчах чемпіонату України з футболу: на поєдинку 26-го туру Динамо - Шахтар (0:1) і 28-го туру Олімпік - Чорноморець (1:0).

Як раніше повідомляв портал Знай.Sport, Роналду повторив досягнення екс-гравця Шахтаря.