Перемога на Підсумковому турнірі WTA в Сінгапурі дозволила 24-річній українській тенісистці Еліні Світоліній завершити сезон на 4-му місці в рейтингу WTA. До цього українка знаходилася на 7-й позиції.

У зв'язку зі своїм успіхом одеситка потіснила зі своїх позицій японку Наомі Осаку і чешку Петру Квітову. Інших змін у ТОП-10 рейтингу WTA не відбулося.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З приводу Світоліної потрібно сказати, що за підсумками 2018-го року вона точно залишиться на 4-му місці, а це найкращий результат в історії українського тенісу. До речі, минулого року Світоліна посіла шосте місце, повторивши результат українця Андрія Медведєва в 1993-му році.

Варто відзначити також, що поліпшили свої позиції українки Катерина Козлова і Марта Костюк, які піднялися на дві сходинки вгору.

Перемога Еліни

28 жовтня відбувся фінал Підсумкового турніру WTA, в якому грали американка Слоан Стівенс і українка Еліна Світоліна.

Перший сет виграла представниця США з рахунком 6:3. У другій партії сильнішою виявилася Світоліна (6:2), якій вдалося переломити хід зустрічі. У вирішальному сеті також перемогла Еліна з аналогічним рахунком (6:2).

Як підсумок, Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі, перемігши п'ять суперниць.

Підсумковий турнір WTA. Сінгапур. фінал

Слоан Стівенс (США) - Еліна Світоліна (Україна) - 1:2 (6:3, 2:6, 2:6)

На даний момент для Світоліної та українського тенісу - це найбільш значуща перемога в історії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.