Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який завоював срібну медаль на Чемпіонаті світу в Будапешті, вибачився перед шанувальниками за поразку у фіналі.

"Хочу попросити вибачення у всіх людей, чиї надії не виправдав! Дякую за підтримку!", - написав Жан в Instagram.

Нагадаємо, Жан Беленюк став другим у ваговій категорії до 87 кг. У фіналі представник України програв борцю з Туреччини Метеханому Башару (1:2).

На шляху до фінальної битви український борець у 1/16 фіналу переміг Ейвілдаса Станкевічуса з Литви (4:2), а в 1/8 фіналу - представника Вірменії Артура Шахіняна (4:1).

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У чвертьфіналі Беленюк був сильнішим за іранця Хоссейна Ахмада Нурі (4:2), а у півфіналі поборов азербайджанця Іслама Аббасова (5:1).

Для Беленюка це третя медаль на чемпіонатах світу після "бронзи" Ташкента-2014 та "золота" Лас-Вегаса-2015. Крім цього, українець є срібним призером Олімпіади-2016 та дворазовим чемпіоном Європи (2014, 2016).

Звитяга українки

Українка Алла Черкасова стала чемпіонкою світу з вільної боротьби у ваговій категорії до 68 кг.

Алла Черкасова
Алла Черкасова

Спортсменка зі Львова стала чемпіонкою світу в категорії до 68 кг.

Алла Черкасова
Алла Черкасова

У фінальному поєдинку 29-річна Черкасова перемогла француженку Кумбу Ларрок – 15:10.

Алла Черкасова
Алла Черкасова

У півфіналі змагань Черкасова здолала китаянку Фэнк Джоу.

Зазначимо, що це вже друга медаль Алли на світових першостях. Раніше вона завоювала бронзову медаль на Чемпіонаті світу-2010.

Нагадаємо, 17-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід виграла "золото" чемпіонату світу з дзюдо, що проходив у Баку.

Дарина Білодід
Дарина Білодід

Таким чином Білодід стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих.

У фіналі чемпіонату світу у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла чемпіонку світу-2017 Фуну Тонакі, яка представляє Японію. Українська дзюдоїстка виграла у міцної японки прийомом іппон, що принесло Білодід дострокову перемогу.

У півфіналі чемпіонату світу Дар'я перемогла олімпійську чемпіонку Паулу Парету, яка захищає честь Аргентини.

На попередніх стадіях Білодід виявилася сильнішою за Галбадрах Отнторгонец із Казахстану, Яо Ксьонг із Китаю та Дітрію Краснію, яка представляє Косово.

Як повідомляв портал Знай.ua, Білодід тріумфально перемогла на чемпіонаті світу.