Перша ракетка України Еліна Світоліна після перемоги на Підсумковому турнірі WTA буде удостоєна спеціальної високої нагороди "Гордість України". Таке рішення ухвалив Національний олімпійський комітет України.

"У жовтні талановита українка, перша ракетка країни і четверта ракетка світу досягла видатних результатів. Еліна встановила історичне досягнення, вигравши Підсумковий турнір WTA. Світоліна стала першою тенісисткою з України, яка перемогла у цих престижних змаганнях", - відзначили в прес-службі НОК.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Раніше цю нагороду отримали сестри Олена і Катерина Бондаренко, які вперше в історії українського тенісу здобули перемогу в парному розряді одного із чотирьох турнірів Grand Slam - Відкритому чемпіонаті Австралії, а також легкоатлетка Наталія Добринська, яка завоювала титул чемпіонки світу і встановила світовий рекорд у багатоборстві, який до цього протримався 20 років.

Нагадаємо, після перемоги на Підсумковому турнірі WTA, Світоліна відправилася у відпустку на Мальдіви.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Світоліна зізналася, що її мотивувало. Також Еліна поділилася планами на наступний сезон.

Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером

"Безумовно, це моя найбільша перемога і дуже приємно, що я завоювала її саме тут, в Сінгапурі. Це прекрасне місто, щоб приймати Підсумковий турнір, але він проводиться тут в останній раз. Так що я буду з нетерпінням чекати можливості захистити свій трофей в Шеньчжене в наступному році.

Звичайно, турнір Великого шолома є моєю метою. Я хочу перенести свою впевненість у наступний рік. Тоді і подивимося, що з цього вийде. Поки що нам потрібен час, щоб зрозуміти, що я зробила і проаналізувати всі події та дії, які відбулися на цьому тижні.

Треба просто посидіти з командою після декількох тижнів відпочинку і потім вже відштовхуватися від цього", - передає слова Світоліної SNTV.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Перемога Еліни

28 жовтня відбувся фінал Підсумкового турніру WTA, в якому грали американка Слоан Стівенс і українка Еліна Світоліна.

Перший сет виграла представниця США з рахунком 6:3. У другій партії сильнішою виявилася Світоліна (6:2), якій вдалося переломити хід зустрічі. У вирішальному сеті також перемогла Еліна з аналогічним рахунком (6:2).

Як підсумок, Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі, перемігши п'ять суперниць.

Підсумковий турнір WTA. Сінгапур. Фінал

Слоан Стівенс (США) - Еліна Світоліна (Україна) - 1:2 (6:3, 2:6, 2:6)

На даний момент для Світоліної та українського тенісу - це найбільш значуща перемога в історії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.