Український гімнаст Олег Верняєв, срібний призер Олімпійських ігор-2016, посів 14-е місце у фіналі багатоборства на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який проходить у Досі (Катар).
У кваліфікації він невдало виступив на коні і перекладині, і на вільних вправах його виступ не був ідеальним, в результаті чого у фінал багатоборства він вийшов з 16-м результатом.
У фіналі Верняєв добре виступив на брусах (15,666 балів), покращив свої результати на кільцях (14,066) і на опорному стрибку (14,966). На перекладині заробив 11,500 балів, 12,400 на коні і 12,966 на вільних. Сума 81,564 балів дозволила зайняти лише 14-е підсумкове місце.
Зазначимо, що Верняєв не так давно відновився після операцій, і вирушив на чемпіонат світу з не до кінця відновленою програмою.

Після виступу Верняєв зізнався, що фізично відчував себе під кінець.

"Скажу чесно, фізично - вже після брусів відчув, що я під кінець, але ми то знаємо - з чогось потрібно починати.

Дякую вам всім дорогі, за підтримку і те, що ви поруч.

Наступного року я зроблю все, що б повернуться в топ", - написав Верняєв на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Нагадаємо, в січні 24-річний Олег Верняєв переніс операції на плечі та нозі, через що був змушений пропустити чемпіонат Європи.

На початку вересня Верняєв повернувся після відновлення, і взяв участь в турі гімнастичної Бундесліги.

А після цього виступив на етапі Кубка світу в Угорщині, де завоював золоту медаль у вправах на коні і срібну – у вільних вправах, програвши ізраїльтянину Артему Долгопяту.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

Олег Верняєв – найкращий український гімнаст, чемпіон і срібний призер Олімпіади-2016, лідер збірної України зі спортивної гімнастики. За свою кар'єру завоював також три медалі чемпіонату світу, серед яких одне золото.

Як повідомляв портал Знай.ua, Василь Ломаченко засумнівався в силах Олександра Усика.