На етапі Кубка світу в Парижі збірна України з фехтування на шпагах у складі Анатолія Герея, Максима Хвороста, Володимира Станкевича і Романа Свічкаря посіла четверте місце.

Українці стартували в турі прямого вибування під третім номером і в першому бою за вихід в 1/16 фіналу здобули впевнену перемогу над командою Туреччини з рахунком 45:31. У наступному раунді українські шпажисти вибили з боротьби американців (43:36), і вийшли на росіян.

В 1/4 турнірній таблиці Герей, Станкевич, Свічкар і Хворост зуміли вирвати путівку у півфінал у збірної Росії, яка протягом усієї зустрічі відставали від своїх суперників, але хід бою змінив Герей, який в останньому поєдинку з Вадимом Анохіним завдав 18 уколів проти 11 від опонента і приніс перемогу українцям (28:23).

У фінал збірної України пробитися не вдалося – на заваді стали італійці, які перемогли українських шпажистів з рахунком 40:29. Таким чином, за бронзу етапу Кубка світу українці повинні були боротися з японськими фехтувальниками, наставником яких є український фахівець Олександр Горбачук.

У бронзовому поєдинку обидві команди прагнули набрати велику кількість очок –майже всі бої завершувалися пасивом. На самому початку зустрічі японці створили собі гандикап у три уколи і утримували його впродовж усієї зустрічі. В останньому бою Герея і Иночи Іто українцю вдалося звести розрив у рахунку до мінімуму – 21:22, проте на останніх секундах лідер команди Японії зумів парирувати атаки українського фехтувальника і утримати лідерство. Протистояння завершилося перемогою японських фехтувальників (26:22).

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Цього разу збірна України виступала без свого лидера Богдана Нікішина, інформує Xsport.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, українка виграла етап Кубку світу з фехтування.