Сьогодні, 3 листопада, в Харкові відбудеться матч чемпіонату України Шахтар - Динамо. Пропонуємо вашій увазі анонс Українського Класико.

Прем'єр-ліга України. 14-й тур

Шахтар – Динамо

3 листопада. 17:00. Харків. ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Телетрансляція на каналі "Футбол 2"

Цікаві факти:

- Статистика протистояння Шахтаря і Динамо налічує 85 офіційних поєдинків після проголошення Незалежності України. 32 виграли "гірники", 31 перемога у киян, 22 матчі закінчилися нічиєю. В рамках чемпіонату України перевага має Динамо - 24 перемоги проти 19 у Шахтаря, ще 15 разів був зафіксований мир.

- У Харкові команди зустрічались шість разів. Двічі перемагав Шахтар, але в обох випадках це був фінал Кубка України. В рамках УПЛ Динамо в Харкові виграло три поєдинки, тільки перше Класичне дербі після переїзду "гірників" в Харків закінчилося нічиєю.

- Кращий бомбардир принциповій дуелі в чемпіонатах України - Андрій Шевченко, в активі якого шість голів. Рінкон, Ярмоленко, Ребров, Тейшейра і Жадсон мають по п'ять влучних ударів. Серед нинішніх гравців суперників по два рази відзначилися Марлос, Дентіньо і Вербич.

- Динамо в рамках чемпіонату не програє Шахтарю вже в шести матчах поспіль. "Гірники" лише раз змогли не програти киянам - рік тому на "Олімпійському була зафіксована нічия 0:0. Шахтар же за цей же період виграв два Кубки України і один Суперкубок України.

- Після поразки від Динамо в 3-му турі УПЛ Шахтар виграв дев'ять матчів і один раз зіграв внічию (загальний рахунок - 29:5). "Біло-сині" мають в активі 6 перемог, дві нічиї і дві поразки.

- Шахтар більше киян забиває в нинішньому сезоні. Донеччани мають в активі 34 голи (18 в першому, 16 у другому таймі), Динамо забивало 15 раз (7 в першому, 8 у другому).

- Жуніор Мораєс, який влітку перейшов з Динамо на Шахтар, очолює гонку бомбардирів УПЛ. На його рахунку 10 голів у 12 матчах. Бразилець може стати першим після Сергія Реброва гравцем, який забивав в очному протистоянні в складах обох команд (всього таких гравців було чотири, окрім Реброва - Віталій Хмельницький, Олег Базилевич і Віктор Фомін).

Травмовані: Тайсон (?), Степаненко (?), Марлос, Ордець, Фернандо - Бесєдін

Дискваліфіковані: Кайоде - Кадар

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Динамо:

Шахтар: П'ятов – Матвієнко, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Майкон – Нім, Тайсон, Болбат – Мораєс.

Динамо: Бойко – Кендзера, Бурда, Шабанов, Сидклей – Шепелєв (Супряга), Буяльський – Морозюк, Гармаш, Циганков – Вербич.

Матч Шахтар (U-21) - Динамо (U-21)

У грі молодіжного чемпіонату України Динамо (U-21) перемогло на виїзді Шахтар (U-21) з рахунком 0:3.

М'ячі за "біло-синіх" забивали Цитаїшвілі та Смирний, також автоголом відзначився Мате.

Додамо, що за Динамо в цьому поєдинку зіграв данський півзахисник Мікел Дуелунд.

Після цього матчу молодіжна команда Динамо Київ продовжує очолювати турнірну таблицю, маючи в своєму активі 37 очок. Донеччани з 25 балами йдуть на 4-й позиції.

Чемпіонат України (U-21). 14-й тур

Шахтар U-21 - Динамо (U-21 0:3

Голи: Цитаїшвілі, 7, Смирний, 64, Мате, 93 (автогол).

Шахтар: Трубін, Конопля, Бондар (Мате, 66), Чаговець, Корнієнко, Меличенко (Якимець, 66), Чех (Василевич, 85), Кащук, Глагола (Криськів, 75), Топалов, Кулаков (Кузьменко, 85)

Динамо: Рудько, Романчук, Цитаїшвілі, Вантух, Петрусенко, Кравченко, Андрієвський, Дуелунд (Копитов, 85), Булеца, Русин (Хоцяновський, 90+1), Шпирка (Смирний, 58)

Як повідомляв портал Знай.ua, київське Динамо і донецький Шахтар у Кубку України зустрінуться вже на стадії чвертьфіналу.