НАТО передасть Україні бойові кораблі, термін використання яких завершився. Переговори між представниками обох сторін з цього приводу вже на завершальному етапі.

Про це в ефірі одеського "7 каналу" розповів перший заступник командувача Військово-морських сил України Андрій Тарасов.

За його словами, країни, які входять до складу Альянсу, готові допомогти в питанні оборони і віддати військові катери типу Islands, що виготовлені у США.

Тарасов зазначив, що можливості такої техніки для України – це хороший початок, адже більшість із них не тільки боєздатні, а й можуть використовуватися ще довгі роки.

У розумінні американців, кораблі не являються "секунд-хендом", просто на зміну їм прийшли вже більш сучасні, модернізовані моделі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Крім того, ракетний катер може бути у робочому стані значно більше, ніж два-три десятиліття, якщо це дозволяють технічні характеристики.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Путін готуватиметься до посилення протистояння на Донбасі у тому випадку, якщо Америка погодиться допомогти Україні з озброєнням.