Формула-1 оголосила про підписання контракту на проведення нової гонки - Гран-прі В'єтнаму.

Гонка буде проводитися у центрі місті Ханой на треку довжиною 5,565 км і з'явиться в календарі Формули-1 в сезоні-2020.

Формула-1 прийняла рішення додати в свій календар нову гонку з метою популяризації цього виду спорту в азіатському регіоні.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Траси ще не існує, але підходящу площадку в столиці країни - Ханої - вже проінспектував гоночний директор Формули-1 Чарлі Уайтінг.

Вона обіцяє стати дуже швидкою, оскільки, дивлячись на проект, впадає в очі величезна кількість довгих прямих ділянок.

Цікаво, що промоутером перегонів стане компанія, яка була заснована в 1993-му році в Україні і займалася виробництвом їжі швидкого приготування. Зараз вона володіє супермаркетами, парками розваг, власним автомобільним виробництвом у В'єтнамі.

Українець на шляху до Формули-1

Одним з перших кроків до участі у Формулі-1 є успіх у "нижчих" лігах – від Формули-4 до Формули-2. Саме в одній з них невдовзі може розпочати кар’єру молодий український гонщик Іван Пеклін.

Першим кроком до Формули-1 є Формула-4, яка була створена у 2014 році. Вже згодом пілот потрапляє до Формули-3 (FIA Formula 3 European Championship), яка була створена у 2012 році. Вже після Ф3 пілот потрапляє у Формулу 2, новостворену торік на базі колишньої GP2.

Крім однакової потужності, однією з основних цілей створення такої зрозумілої і прозорої формульної ієрархії для FIA були бюджети. У Ф4 заявляють, що увесь Чемпіонат пілотові коштуватиме приблизно 200 тисяч євро, однак насправді, з урахуванням тестів і накладних витрат, бюджет зросте. Саме на тести такого боліда і відправляється українець Іван Пеклін, тім самим роблячи перший крок, на шляху до Формули 1, пише motorsport.ua.

Іван, якому щойно виповнилося 17 років, після декількох чемпіонських титулів і завойованих Кубків України у молодших картингових класах, ставши наймолодшим чемпіоном України найпрестижнішого міжнародного класу KZ-2.

Першим стануть тести у французькій Формулі 4. Вони відбудуться цього тижня на легендарній трасі в Ле-Мані в її короткій стаціонарній конфігурації Бугатті.

Син Міхаеля Шумахера у Формулі-1

Red Bull, одна з топ-команд Формули-1, зацікавилася німецьким гонщиком Формули-3 Міком Шумахером, сином легендарного Міхаеля. Про це повідомляє Motorsport.

Red Bull має намір підписати з 19-річним Міком контракт до 2020 року, включивши в свою програму підтримки молодих пілотів.

За умовами договору, Мік зможе брати участь у молодіжній моносерии Формула-2 або дебютувати у Формулі-1 в складі Toro Rosso – команди, яка належить Red Bull.

Як повідомляв портал Знай.ua, пілот Формули-1 фінський гонщик Кімі Райкконен, з наступного сезону буде виступати в команді Sauber.