Корпорація Mazda випустила партію автомобілів, яка виявилася бракованою через дефекту двигунів, і тепер змушена відкликати сотні тисяч машин в Японії і за кордоном. Клапани дизельних двигунів виявилися оснащені дефективними пружинами. Так, ці автомобілі можуть призвести до небезпечних ситуацій на дорозі за рахунок зниження оборотів двигуна і навіть раптових зупинок машини під час руху.

Як обізнане джерело, видання Reuters повідомляє, що будуть відкликані близько 230 тис. автомобілів в Японії і ще 410 тис. за кордоном. Пощастило в цьому плані лише Сполученим Штатам: там Mazda не продає свої дизельні моделі.

Наголошується, що несправність може призвести до зниження оборотів двигуна і в кінцевому рахунку до його зупинки під час руху. Так прокоментували інцидент у прес-службі корпорації.

Додамо, що це не перший серйозний прокол компанії – так, у 2010 році Mazda відкликала 500 тис. автомобілів Mazda3 і Mazda5, вироблених в 2007-2009 рр., через несправність рульового управління.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що BMW терміново відкликає тисячі автомобілів – несправність, яка виявлена в них, може стати фатальною як для водіїв . Проблема в системі відводу відпрацьованих газів (AGR). Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Раніше повідомлялося, що автовиробник Mercedes виявив небезпечну проблему, через яку було відкликано мільйони авто. Німецький концерн Daimler AG відкликає більше мільйона різних моделей автомобілів Mercedes по всьому світу. Причиною такого рішення стали технічні неполадки.

Майже 400 тисяч авто відкличуть у Великобританії, ще 495 тисяч в США, не менше 76 тисяч в Канаді, а також кілька сотень в Німеччині. Фахівці виявили у них проблеми з подушками безпеки. У компанії розповіли, що мова йде про машини класу A, B, C, E, а також моделі CLA, GLA і GLC. Відкличуть автомобілі, які сходили з конвеєра в 2012 і по нинішній рік.

Зазначається, що відкликання буде проводитися на добровільній основі. Він торкнеться автомобілів з 3-го по 7-ю серію, позашляховиків X3-X6 з чотирициліндровими дизельними двигунами 2015 року виробництва (з квітня по вересень), і машин з шестициліндровими двигунами, випущених з липня 2012 року по червень 2015 року. Із загальної кількості, приблизно 96, 3 тис. авто будуть відкликані в Німеччині.

Нагадаємо також, що українцям показали, які авто можна за копійки придбати в Німеччині.