Сьогодні, 9 березня, комітет Європейського парламенту схвалив скасування віз для України.

Про це повідомляється на офіційному каналі парламенту з онлайн-трансляції. Відомство схвалило безвізовий режим для декількох країн третього світу, куди входить і Україна. За таке рішення проголосувало 39 євродепутатів, 4 проголосували проти, 1 утримався. Під час засідання члени парламенту відзначили, що Україна сумлінно виконала всі вимоги Євросоюзу і навіть перевершила його очікування.

Петро Порошенко, в свою чергу, подякував учасникам засідання за підтримку і об'єктивне оцінювання старань українського уряду.

"Останній етап парламентської компетенції - розгляд рішення про безвізовий режим для України на пленарній сесії Європейського парламенту на початку квітня. Доручив МЗС активізувати відповідну роботу для якнайшвидшого прийняття позитивного вердикту ЄП. Після цього останнє слово в процесі візової лібералізації - за державами-членами ЄС", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Найімовірніше, вже 5 квітня, на сесії Європарламенту учасники винесуть свій вердикт стосовно впровадження безвіза.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що через смерть Кім Чен Нама Малайзія скасувала безвіз із Північною Кореєю.