В окупованому Криму люди, святково одягнувшись в українські вишиванки, вийшли до пам'ятників Кобзареві відзначити день народження видатного письменника та поклали квіти.

Про це повідомляє "glavred.info".

Активісти з міст Севастополя, Сімферополя та Керчі пройшлися вулицями у вишиванках та з синьо-жовтими букетами в руках, які поклали до підніжжя постаментів Тарасу Шевченку.

Напередодні російська влада заборонила відзначати у Криму Шевченківські дні.

"Ще раз сказали, що з квітами до Шевченка 9 березня не можна", - повідомив на своїй сторінці в соцмережі активіст Леонід Кузьмін та додав фото відповідної постанови.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Не дивлячись на заборону, все ж знайшлися бажаючі вшанувати пам'ять поета та прийшли до пам'ятників.

Як пишуть користувачі соцмереж, зокрема, в Сімферополі окупанти заборонили принести квіти до пам'ятника Шевченку, хоча і влаштували показуху під наглядом поліції і телекамер.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Київському міському будинку вчителя сьогодні відбудеться науковий форум "Національна стратегія "План дій для України" з нагоди дня народження українського поета Тараса Шевченка.