На Одещині біля міста Вилкове 9 березня близько сотні активістів вийшли на мітинг та перекрили Дунай. Рибалки вимагають дозволити їм вилов риби.

Про це повідомляє "Таймер".

Рибалки на човнах перекрили рух по річці, вимагаючи від Мінекономіки припинити бюрократичну таяганину та видати дозволи на вилов "дунайки" – риби, яка вважається місцевим делікатесом.

Зараз дунайський оселедець заходить у води Дунаю та перші три тижні березня, коли риба заходить на нерест. Рибалки зізнаються, що це один з небагатьох періодів, коли можна непогано заробити, продаючи рибу на ринках Одеси та в Києві.

Проте, щоб приступити до вилову, людям потрібно отримати ряд дозволів, оформлення яких постійно затягується.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У той час браконьєри не гають даремно часу та активно виловлюють рибу і без документів. За словами рибалок, браконьєрів покривають "свої люди" в інспекціях.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", собаки-десантники відкрили полювання на браконьєрів.