У Греції майже дві тисячі островів. Тільки 300 з них населені. І всі вони казково прекрасні. Перетнути три моря - Егейське, Іонічне та Середземне - і побачити неймовірні острова й острівці Греції можна, вирушивши в морський круїз.

Морський круїз - це подорож, пригода і відпочинок. Серед українських туристів морські круїзи стрімко набирають популярність. Турагенства відзначають, що найпривабливішим для туристів залишається Середземноморський напрямок.

Читайте також: Найпопулярніші морські круїзи: топ-5

Ми знайшли як мінімум п'ять приводів вирушитив морський круїз по грецьких островах.

1. Доторкнутися до Античності

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У будь-якому круїзі по грецьких островах обов'язковим пунктом буде відвідування Афін. Ви побачите стародавній Акрополь, білі колони Парфенона, храм Зевса. Унікальні пам'ятники архітектури та мистецтва змушують навіть бувалих мандрівників повертатися сюди знову і знову.

2. Пережити гастрономічний екстаз

Грецька кухня одна з найсмачніших, легких і дієтичних. Той випадок, коли можна насолоджуватися смаком, не боячись набрати зайві кілограми за час подорожі. Сир фета, йогурт, оливкова олія, велика кількість овочів і морепродуктів. Покуштувати підсмаженого на грилі кальмара з молодим білим вином - чим не привід поїхати до Греції?

3. Зробити неймовірні фотографії

Скелясті береги, білосніжні будинки на тлі синього неба, вітряки, вузькі вулички, прозоре море. Іноді буде здаватися, що краси навколо занадто багато, неможливо охопити її всю, запам'ятати, заповнити себе цими відчуттями. Тому беріть з собою в поїздку фотоапарат і кілька карток пам'яті. По приїзду вони точно будуть все заповнені.

Кожен з островів прекрасний по-своєму. Чого вартий тільки Санторіні, що немов зійшов з картини, різнокольоровий Сімі або романтичний Корфу? Або численні крихітні затишні острівці, про кожного з яких вам захочеться зберегти спогади.

4. Зайнятися шопінгом

Головна річ, за якою досвідчені шопоголіки їдуть до Греції, - це шуба! У місті Кастор'я знаходяться десятки фабрик з виробництва шуб, і щорічно тут продаються тисячі виробів. Свого роду шубна столиця світу. Хутро грецькі кушніри закуповують в Північній Америці та Скандинавії, це гарантія якості виробів. І саме тут - найнижчі ціни на шуби.

5. Насолодитися пляжами

У Греції одні з найчистіших пляжів в Європі. М'який пісок і прозора вода - що ще треба для повного релаксу.