Поразка в гостьовому матчі Ліги Націй від словаків у Трнаві (4:1) стало для збірної України найбільшою за нинішнього головного тренера Андрія Шевченка, який керує "жовто-блакитними" з 2016-го року. Це була 22-а гра для Андрія Миколайовича на посаді наставника української дружини (раніше були виїзні поразки від Хорватії та Ісландії з рахунком 2:0).

Після закінчення матчу на 19-тисячному стадіоні імені Антона Малатинського наставник української збірної, яка достроково гарантувала собі перше місце в групі 1 Ліги В Ліги Націй, прокоментував розгромну поразку від Словаччини.

"У першому таймі команда розгубилася, допустила декілька помилок. Ми поспішали, грали у властивий нам футбол — за рахунок довгих передач. Швидко пропущений м'яч теж вплинуло на нашу гру. І перший, і другий голи. Хлопцям було важко. Після перерви команда змінилася, стала грати в інший футбол. Я не кажу про рахунок, він міг бути іншим.

Ще перед поєдинком ми втратили Яремчука. Дали шанс дебютувати молодому форварду Борячуку. Він отримав певний досвід. Потім на цю позицію вийшов Коваленко. Також ми випустили Шапаренка. Він освіжив гру, були цікаві моменти.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

На жаль, отримав травму Кривцов. Від того, наскільки вона виявиться серйозною, буде залежати, викличемо ми в збірну ще когось перед товариським поєдинком з Туреччиною (20 листопада в Анталії).

Наша нова ігрова схема? Ми вирішили посилити фланги. У конструкції гри змін не було. Так, в центрі поля було на одного футболіста менше, але схема не вплинула на нашу поразку. Ми помилялися і грали довгими передачами. Після перерви стали діяти краще, і команда сподобалася більше.

Перед грою ряд футболістів отримали травми. Ми свідомо йшли на ризики. Чи виправдалися вони? Деякими моментами у другому таймі я залишився задоволений. Є можливість аналізувати. Грали проти хорошої і мотивованої команди. Вони давно грають разом, багато футболістів виступають у кращих клубах світу. Ми проаналізуємо невдачу і будемо рухатися вперед", заявив Андрій Шевченко.

Перед заключним матчем Чехія - Словаччина (19 листопада) ситуація в групі 1 Ліги В наступна: 1. Україна — 9 очок (4 матчі), 2. Чехія — 3 (3), 3. Словаччина — 3 (3).

Раніше на офіційному рівні українська збірна пропускала мінімум чотири м'ячі ще у червні 2006-го року. Тоді в першому в історії для нас чемпіонаті світу українці в Німеччині (Лейпциг) програли Іспанії з рахунком 0:4.

До цього були поразки від Німеччини (1:4) в плей-офф відбору на ЧС-2002, а також 0:4 від Хорватії у відборі на Євро-1996. В рамках товариського матчу в 2011-му році Україна поступилася Чехії з рахунком 0:4.

Матч Словаччина - Україна

У рамках Ліги Націй у Трнаві зіграли збірні Словаччини та України.

Після першого тайму господарі поля вели в рахунку 2:0. Обидва м'ячі були забиті після помилки воротаря збірної України Дениса Бойка.

По епізоду з першим пропущеним м'ячем від Альберта Руснака до українського голкіпера претензій може бути не особливо багато, тому що там мав місце бути рикошет.

А ось по моменту з другим взяттям воріт збірної України Дениса Бойка будуть ще довго критикувати, тому що він не зафіксував м'яч в руках після нескладного удару від Юрая Куцки.

На початку другого тайму українці змогли відігратися після блискучого голи у виконанні Євгена Коноплянки. Женя пробив зльоту в дев'ятку воріт Мартіна Дубравки.

Але словаки через 5 хвилин знову відзначилися голом. Цього разу ворота Дениса Бойка вразив Адам Зрелак після філігранного удару п'ятою.

Потім на 61-й хвилині Роберт Мак розкішним ударом зробив рахунок 4:1.

Збірна України мала шанси на те, щоб відіграти, але удари Тараса Степаненко, Олександра Зінченка та інших наших футболістів були нерезультативними. Цікаво, що в кінці матчу Віктор Циганков пробив в поперечину, але своїх воріт.

Матч завершився з рахунком 4:1 на користь збірної України і це найбільша поразка Андрія Шевченка на посаді головного тренера "жовто-синіх".

Ліга Націй

Словаччина - Україна - 4:1 (2:0)

Голи: Руснак, 6, Куцка, 26, Зрелак, 52, Мак, 61 - Коноплянка, 47.

Як повідомляв портал Знай.ua, гравець збірної України виконав пісню і порвав мережу.