Конгрес США ухвалив закон, що регулює діяльність та бюджет Національного космічного агентства NASA на 2017 рік. Він передбачає продовження підготовки до місії освоєння Марсу.

За інформацією Space News, у 2017 році NASA отримає 19,5 млрд доларів. Сенат підтримав законопроект 17 лютого, а 7 березня за нього проголосували у палаті представників. Найближчим часом документ має підписати президент США Дональд Трамп.

У найближчі п'ять років агентство займатиметься підготовкою до марсіанської місії, в тому числі й висадці астронавтів. Очікується, що політ здійснять у 2030-х роках. Представники NASA також планують дістатися до супутника Юпітера Європи. Вчені припускають, що там може бути життя.

Крім того, американські політики планують не співпрацювати із Росією щодо доставки астронавтів на Міжнародну космічну станцію. Для цього використовуватимуть апарати Dragon V2 і Starliner.

Як повідомляв портал "Знай.ua", NASA за допомогою телескопа Hubble отримало детальний знімок найкрасивішої туманності Чумацького шляху - Оріона.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще