Сьогодні, 20 листопада, в Антальї в рамках товариського матчу зіграють збірні Туреччини та України.

Товариський матч

Україна – Туреччина

20 листопада, 19:30, Анталья, "Анталья Арена"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Головний арбітр: Генец Нуза (Косово)

Телетрансляція: "Україна" і "Футбол 2""

Статистика протистояння і цікаві факти:

1. Туреччина – важкий для України суперник. У восьми поєдинках наші південні сусіди перемогли чотири рази, а ще два матчі звели до нічиєї. У товариських зустрічах у чотирьох іграх зафіксовані три перемоги турецької збірної і одна нічия.

2. Загальний рахунок протистояння – 11:9 на користь Туреччини. В товариських матчах – 8:2.

3. Найбільш результативний поєдинок між збірними Туреччини та України відбувся аж в 1996 році – турки перемогли з рахунком 3:2, а нинішній наставник "жовто-блакитних" Андрій Шевченко відзначився забитим м'ячем.

4. Найбільші поразки один одному команди завдали з однаковим рахунком – 0:3. Україна в 2004 році розгромила Туреччину в Стамбулі в легендарному відбірковому матчі до ЧС-2006 (два голи на рахунку Шевченка), а ті відповіли нам розгромом у Києві в товариському поєдинку 2009 року.

5. Кращими бомбардирами збірної України в матчах проти Туреччини є Андрій Шевченко та Андрій Ярмоленко – в обох по три м'ячі, причому обидва футболісти оформили по дублю.

6. У дебютному матчем Мірчі Луческу на чолі головного тренера збірної Туреччини став програшний поєдинок проти України в рамках відбору до ЧС-2018. Через рік він знову зустрічається з Україною.

Орієнтовні склади на матч Україна – Туреччина

Україна: Лунін – Пластун, Сваток, Матвієнко – Караваєв, Зінченко – Степаненко, Малиновський – Циганков, Коноплянка – Яремчук.

Туреччина: Болат – Джелік, Айхан, Союнчю, Байрам – Йокушлу, Кахведжі – Ундер, Маллі, Караман – Тосун.

Матч Словаччина - Україна

У рамках Ліги Націй у Трнаві зіграли збірні Словаччини та України.

Після першого тайму господарі поля вели в рахунку 2:0. Обидва м'ячі були забиті після помилки воротаря збірної України Дениса Бойка.

По епізоду з першим пропущеним м'ячем від Альберта Руснака до українського голкіпера претензій може бути не особливо багато, тому що там мав місце бути рикошет.

А ось по моменту з другим взяттям воріт збірної України Дениса Бойка будуть ще довго критикувати, тому що він не зафіксував м'яч в руках після нескладного удару від Юрая Куцки.

На початку другого тайму українці змогли відігратися після блискучого голи у виконанні Євгена Коноплянки. Женя пробив зльоту в дев'ятку воріт Мартіна Дубравки.

Але словаки через 5 хвилин знову відзначилися голом. Цього разу ворота Дениса Бойка вразив Адам Зрелак після філігранного удару п'ятою.

Потім на 61-й хвилині Роберт Мак розкішним ударом зробив рахунок 4:1.

Збірна України мала шанси на те, щоб відіграти, але удари Тараса Степаненко, Олександра Зінченка та інших наших футболістів були нерезультативними. Цікаво, що в кінці матчу Віктор Циганков пробив в поперечину, але своїх воріт.

Матч завершився з рахунком 4:1 на користь збірної України і це найбільша поразка Андрія Шевченка на посаді головного тренера "жовто-синіх".

Ліга Націй

Словаччина - Україна - 4:1 (2:0)

Голи: Руснак, 6, Куцка, 26, Зрелак, 52, Мак, 61 - Коноплянка, 47.

Як повідомляв портал Знай.ua, гравець збірної України виконав пісню і порвав мережу.