Групі португальських палеонтологів з Університету Лісабона під час експедиції пощастило виявити одні з найдавніших останків рептилій: яйця крокодилів, які пролежали серед скель понад 152 мільйонів років.

Про свою знахідку вчені написали в періодичному виданні університету.

Ці зародки древніх рептилій викликали певний резонанс в науковому світі, оскільки крокодили - це справжні старожили нашої планети, вони з'явилися більше 200 мільйонів років тому, тобто, цілком могли мешкати по сусідству з динозаврами.

Примітно і те, що вчені не один раз знаходили останки крокодиломорфа або саркозуха, а ось з яйцями не щастило: якщо їх і знаходили, то у вкрай жалюгідному і, в більшості випадків, розбитому вигляді, а тут таке везіння: справжня і, головне, ціла кладка зародків.

Вчені відзначили, що знахідка відноситься до пізнього етапу Юрського періоду, і завдяки сучасним технологіям тепер можливо відтворити зовнішній вигляд особи, яка відклала ці яйця.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Нагадаємо, інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як вчений виявив карликового динозавра серед бурштину.