Китаянка Цзюй Веньцзюнь, чинна чемпіонка світу, виграла у фіналі жіночого чемпіонату світу з шахів у Ханти-Мансійську і захистила свій титул.
У фіналі Веньцзюнь обіграла представницю Росії Катерину Лагно з рахунком 3:1.
Загальний призовий фонд ЧС-2018 становить $450 тисяч. Переможець отримає $60 тисяч, фіналіст - $30 тисяч.

Музичук-молодша на тай-брейку програла з підсумковим рахунком 1:3 колишній українській шахістці Катерині Лагно, яка нині представляє Росію.

Після нічиєї в основних партіях (1:1) суперниці грали тай-брейк, в якому сильнішою виявилася уродженка Львова Лагно – 2:0.

Зазначимо, що Марія Музичук гарантувала собі місце в турнірі претенденток, що дає їй можливість повернути чемпіонську корону.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Шлях Музичук до півфіналу

Українка Марія Музичук вийшла у півфінал чемпіонату світу з шахів у Ханти-Мансійську (Росія), перемігши в непростому поєдинку на тайбрейку представницю Казахстану Жансаю Абдумалік – 4,5:3,5.

Як повідомляв портал Знай.ua, перемогу Світоліної визнали однією з сенсацій сезону.