У столиці сталося екологічне лихо: масово помирає риба, яку знаходять кияни біля берегів озера поблизу вулиці Булгакова на Борщагівці.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Місцеві мешканці, які знайшли сотні неживих карасів називають це не що іншим, як навмисним отруєнням.

"Ви побачили б, скільки на тому березі витягли риби - півпричіпа. Дохлих. Раніше рибалки тут ловили рибу, ціле літо сиділи рибалки", - розповів очевидець.

Деякі кияни припускають, що причиною такого масового мору могли стати стоки з підприємств чи якесь будівництво, проте жодних труб біля озера немає.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ще однією версією називають кригу, та недостачу кисню, через що риба задихнулась.

Дуже багато риби, яка померла через нестачу кисню - вона спливає на поверхню. Головне завдання комунальних служб - прибрати її, щоб не було екологічного лиха ", - говорить директор КП "Плесо" Денис Пікалов.

Істинну причину мають встановити спеціалісти, зробивши певні аналізи води та риби.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", рибалки на човнах перекрили рух по річці Дунай, вимагаючи від Мінекономіки припинити бюрократичну таяганину та видати дозволи на вилов "дунайки" – риби, яка вважається місцевим делікатесом.