В німецькому Коттбусі пройшов заключний в сезоні-2018 етап Кубка світу зі спортивної гімнастики. Він успішно склався для двох українських спортсменів - Олег Верняєв став кращим у вправах на паралельних брусах, випередивши на 0,234 бали росіянина Дмитра Ланкіна, а Ігор Радівілов тріумфував в опорному стрибку, випередивши на 0,108 бали китайця Мінгкі Хуанга.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Цікаво, що Радівілов виступав фактично в домашніх стінах, адже українець виступає в німецькій Бундеслізі захищаеє кольори клубу "Коттбус". Вже 1 грудня його команда зустрінеться з "Сааром", за яку виступають Верняєв і ще один наш співвітчизник Пахнюк. У цьому протистоянні визначиться бронзовий призер Бундесліги нинішнього сезону.

Також варто відзначити, що бронзову нагороду в скарбничку нашої збірної на етапі Кубка світу в Коттбусі принесла Діана Варинська, яка посіла третє місце у вправах на колоді.

Попереду українки виявилися лише дві бразилійки, причому Флавія Сараіва, яка стала другою, випередила нашу землячку всього на 0,066 бали.

Нагадаємо, після перемоги на Підсумковому турнірі WTA, Світоліна відправилася у відпустку на Мальдіви.

Світоліна зізналася, що її мотивувало.

Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером

"Безумовно, це моя найбільша перемога і дуже приємно, що я завоювала її саме тут, в Сінгапурі. Це прекрасне місто, щоб приймати Підсумковий турнір, але він проводиться тут в останній раз. Так що я буду з нетерпінням чекати можливості захистити свій трофей в Шеньчжене в наступному році.

Звичайно, турнір Великого шолома є моєю метою. Я хочу перенести свою впевненість у наступний рік. Тоді і подивимося, що з цього вийде. Поки що нам потрібен час, щоб зрозуміти, що я зробила і проаналізувати всі події та дії, які відбулися на цьому тижні.

Треба просто посидіти з командою після декількох тижнів відпочинку і потім вже відштовхуватися від цього", - передає слова Світоліної SNTV.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Перемога Еліни

28 жовтня відбувся фінал Підсумкового турніру WTA, в якому грали американка Слоан Стівенс і українка Еліна Світоліна.

Перший сет виграла представниця США з рахунком 6:3. У другій партії сильнішою виявилася Світоліна (6:2), якій вдалося переломити хід зустрічі. У вирішальному сеті також перемогла Еліна з аналогічним рахунком (6:2).

Як підсумок, Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі, перемігши п'ять суперниць.

На даний момент для Світоліної та українського тенісу - це найбільш значуща перемога в історії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.