У Німеччині одразу на п'яти атомних електростанціях оголосили евакуацію через літак у повітряному просторі країни, з якими втратили зв'язок.

Про це пише DW.

Мова йде про АЕС у федеральних землях Шлезвіг-Гольштейн (в Брунсбюттелє і Брокдорфі) і Нижня Саксонія (у Гронде, Лінгені та Унтервезер).

На станціях залишили мінімальну кількість працівників, які повинні знаходитися на об'єкті у разі аварії.

Зв'язок з літаком, що летів у Лондон, пропав над Угорщиною, після чого Чехія підняла у небо двох перехоплювачів. Потім вже над Німеччиною, бельгійська авіація почала супроводжувати літак.

Популярні новини зараз
Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як повідомили в міністерстві захисту навколишнього середовища у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн, ситуацію вдалося швидко вирішити.

Втрата зв'язку з літаком могла виникнути через технічні проблеми або порушення правил експлуатації.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", у лютому на північно-заході Франції на атомній електростанції Фламанвіль прогримів вибух.