Перша ракетка світу сербський тенісист Новак Джокович розповів, як ставиться до спортсменів з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.
Джокович прокоментував можливу появу в ATP-турі відкритого гея, чого раніше ніколи не було.
"Я абсолютно нічого не мав проти цього, адже такий вчинок був би мужнім кроком. Кожен сам має вибирати свою сексуальну орієнтацію. Я поважаю такі рішення.
Деякі частини сучасного суспільства не готові приймати такі речі, але особисто я не бачу абсолютно ніякої різниці у людях з різною орієнтацією", - передає слова Джоковича Lance.

Новак Джокович
Новак Джокович

Джокович завершив 2018 рік у ранзі самої вікової першої ракетки світу в історії ATP.

На момент кінця сезону йому виповнився 31 рік і 223 дня.

Раніше Новак Джокович розповів, що має намір побити рекорд швейцарця Роджера Федерера по виграних титулів на турнірах Великого Шолома.

Також Новак Джокович одержав нагороду "Тенісист року" від Асоціації тенісистів-професіоналів.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
У цьому сезоні Джокович провів 60 матчів, 49 з яких здобув перемогу. Новак завоював чотири трофеї - переміг на Мастерсах в Цинциннаті і Шанхаї, а також виграв два турніри "Великого Шолома" - Вімблдон і Відкритий чемпіонат США.

Новак Джокович
Новак Джокович

Новак Джокович, незважаючи на поразку в фіналі Мастерса в Парижі, став першою ракеткою світу, очоливши оновлений рейтинг ATP. Джокович змістив з першої сходинки іспанця Рафаеля Надаля.

Новак Джокович, який став переможцем US Open-2018, обійшов Роджера Федерера за кількістю призових за кар'єру.

Зазначимо, перемога на US Open-2018 принесла Джоковичу 3,8 мільйона доларів призових.

Таким чином, Джокович довів суму своїх призових за кар'єру до 117,8 мільйонів доларів і обійшов за цим показником Роджера Федерера, на рахунку якого 117,74 мільйона доларів.

Примітно також, що Джокович зіграв на 27 турнірів менше швейцарця.

Як повідомляв портал Знай.ua, тренер Еліни Світоліної поділився секретом її тріумфу.