В Організації Об'єднаних Націй (ООН) заявили про те, що світ опинився на межі найбільшої гуманітарної катастрофи з 1945 року. Голод загрожує 20 млн людей з африканських країн.

За інформацією BBC, заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен попередив, що вже найближчим часом складна гуманітарна обстановка у Ємені Південному Судані, Сомалі та Нігерії може стати катастрофічною.

"З початку цього року ми зіткнулися з найбільшим з моменту створення ООН гуманітарною кризою. Якщо терміново не скоординувати зусилля глобального масштабу, люди в цих країнах помруть від голоду", - заявив О'Брайен.

Криза у Сомалі, Ємені та Південному Судані посилилась через військові конфлікти. Нігерії загрожує катастрофа через активність радикальних ісламістів. За словами О'Брайена, до липня цим країнам потрібно надати гуманітарну допомогу на 4,4 млрд доларів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ООН заговорили про хімічну загрозу на окупованому Донбасі через бойові дії.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще